We're currently closed.We will open again on Thursday 8/6 at 13:00

You have

items in your cart

Medewerker Communicatie en PR (0,6 FTE)

Vacature voor een betaalde functie (24 uur per week)

Sluitingsdatum: 28-05-2023

1646 is een Kunstruimte voor hedendaagse kunst in het centrum van Den Haag met een sterk internationaal en experimenteel programma.

Al negentien jaar ondersteunt 1646 de productie van nieuw werk van opkomende en gevestigde kunstenaars. De kern van onze activiteiten bestaat uit het bieden van een breder inzicht in de artistieke praktijk. Dit resulteert in een consistente programmering van solotentoonstellingen en het invullen van een serie randactiviteiten die het publiek een dieper inzicht geeft in het maakproces en de invloeden achter het werk. De randactiviteiten bestaan onder andere uit lezingen, residencies, performances en internationale projecten.

Werken met het team van 1646 is leuk en divers, vanwege de verschillende activiteiten van de organisatie. Je komt in contact met kunstenaars en het uitgebreide internationale netwerk van 1646. Daarnaast zijn we gezamenlijk verantwoordelijk voor het succesvol realiseren van de tentoonstellingen.

De functie

1646 bestaat uit een klein team. Binnen jouw verantwoordelijkheid voor communicatie en PR zal je nauw samenwerken met het team, hen ondersteunen als spreekbuis voor de communicatie van alle activiteiten. Omdat het een ondersteunende functie is, vereist het flexibiliteit en verschillende vaardigheden die per project en situatie variëren.

Taken

 • – Doorontwikkelen van de bestaande communicatie strategie
 • – Coördinatie van campagnes 
 • – Bewaken van het communicatiebudget
 • – Persbewerking
 • – Tekstschrijven 
 • – Website bijhouden
 • – Contactenbestand bijhouden
 • – Social media bijhouden
 • – Interviews met kunstenaars
 • – Digitaal en fysiek archief bijhouden
 • – Contact onderhouden met kunstenaars, team en derden
 • – Benaderen en verwelkomen van groepen en pers
 • – Assistentie tijdens publieke evenementen

Functie eisen

Je hebt ervaring in de culturele sector, specifiek binnen de hedendaagse beeldende kunst, waarbij werkervaring binnen Den Haag als pré wordt gezien. Je kunt complexe informatie omzetten naar levendige, aantrekkelijke taal. Je bent een sociale en verantwoordelijke teamspeler. Je bent proactief, energiek, gemotiveerd, enthousiast om het gesprek aan te gaan met pers, kunstenaars en bezoekers. Je bent flexibel, hebt een open houding en de capaciteit om te improviseren.

Je hebt ervaring met het werken in een team. Je bent volledig thuis in de wereld van sociale media, PR en communicatie. Je spreekt vloeiend Nederlands en Engels en bent goed in schrijven in beide talen. Je kunt georganiseerd werken als het om administratie gaat en je bent goed in het bewaken van communicatiebudgetten. Je bent bij voorkeur vaardig met WordPress, Mailchimp, Excel, Word, Adobe Acrobat.

De activiteiten bij 1646 vereisen enige flexibiliteit qua werkuren, omdat sommige evenementen in de avond of het weekend plaatsvinden, daarom geven wij de voorkeur aan kandidaten die woonachtig zijn in Den Haag of omgeving.

Vergoeding en duur

Het betreft in eerste instantie een éénjarige loondienstovereenkomst voor 24 uur in de week, met flexibele inzetbaarheid tijdens openingen en evenementen. Bij tevredenheid aan beide kanten is er mogelijkheid tot verlenging. De startdatum van het contract is 21 augustus 2023. 

Afhankelijk van je kennis en ervaring word je bruto maandloon ingeschaald tussen € 1.280,61 en € 1.472,58  (exclusief vakantietoeslag). Conform de Richtlijn functie- en loongebouw presentatie-instellingen voor beeldende kunst van De Zaak Nu.

Reageren

Stuur uiterlijk zondag 28 mei 2023 per e-mail je CV en een motivatie van maximaal één A4 naar Rianne Zijderveld via rz@1646.nl o.v.v. “Communicatie en PR”. Aan de hand van de ingezonden brieven wordt een selectie gemaakt van kandidaten die worden uitgenodigd voor een eerste gespreksronde. Deze vindt 12 juni 2023 plaats.

De vacature staat open voor iedereen, bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen de organisatie versterkt.

Contact

Heb je vragen? Neem dan contact op met 1646 via rz@1646.nl.

Stichting Project Space 1646

Boekhorststraat 125
2512 CN The Hague
The Netherlands

Tel: +31 685881236
(10am – 6pm Mon – Fri)