We zijn momenteel open.We're currently open until 21:00

You have

items in your cart

Janek Simon

In conversatie met
Florian Weigl

Als onderdeel van de tentoonstelling: META FOLKLORE
Dit nam plaats voor de opening op 04/08/2022

Kunstenaars die door 1646 worden uitgenodigd worden gevraagd deel te nemen in een conversatie met een correspndent via email of persoonlijke berichten, dit kan iemand zijn die de kunstenaar nog niet kent of iemand waarmee hij al vertrouwd is.

De conversatie vindt plaats voordat de tentoonstelling wordt geopend. 1646 nodigt de correspondent uit om vragen te stellen over het proces van de kunstenaar, om inzicht te krijgen in de ontwikkeling van het project. De conversaties zijn in het Engels.

Info

Over

Janek Simon: Simon (geb. 1977) is een autodidact kunstenaar en curator werkend en woonachtig in Warschau. De drijfveer achter zijn werk is nieuwsgierigheid. Hij is geïnspireerd door reizen, de geschiedenis van de wetenschap en politiek, en de praktijk en ethiek van do-it-yourself cultuur, waarbij hij theorie altijd filtert door zijn persoonlijke ervaringen. De afgelopen jaren vormde Simon zijn praktijk door het onderzoeken van verschillende noties met betrekking tot afstand tussen plaatsen, waarbij hij werkt aan projecten die de semi-perifere positie van Oost-Europa opnieuw in kaart proberen te brengen middels geografische experimenten.

 

Simon’s werk werd onder andere getoond bij Manifesta 7, Liverpool Biënnale, Praag Biënnale, en in verscheidene individuele tentoonstellingen in grote kunst instituten in Polen en elders (Arnolfini Bristol, Casino Luxemburg, Zacheta National Gallery of Art in Warschau, CSW Zamek Ujazdowski e.a.).

Over de correspondent:
Florian Weigl (1985) is a curator and researcher based in Amsterdam. His interests are in art and contemporary technology, in collaboration with artists in the development of critical dialogue, artistic reflection and practice- oriented research. 

Since 2015 he works as curator at V2_, Lab for the Unstable Media (Rotterdam, the Netherlands) where, besides curating various exhibitions, he initiated spaces for experimentation and development. Alongside his work at V2_, Florian works as independent curator, researcher and advisor. 

Deel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Gerelateerd