We zijn momenteel gesloten.We zijn weer open op vrijdag 3/5 om 19:00

You have

items in your cart

Podcast #13

Ketaki Sarpotdar

In deze podcast voert Joana Moedas een fascinerend gesprek met Ketaki Sarpotdar.
Tijdens hun conversatie geeft Ketaki de luisteraar inzicht in haar residentie bij 1646 en meer verdiepende informatie over haar artistieke praktijk. Je zal meer inzicht krijgen in hoe Ketaki volksverhalen gebruikt als bronnen en je kan de redenen achter haar interesse in pandemieën ontdekken.

De podcast is opgebouwd uit drie onderdelen:
The Hatch
In het eerste deel gaan we dieper in op het inzetten van fictie als instrument om de wereld op een andere manier te bekijken.
The Hiccup
Het tweede segment draait om het tegenkomen van een probleem of tegenslagen, maar deze kunnen ons ook helpen om de wereld en zijn warrigheid te doorgronden.
The Hoax
De laatste is de hoax. Dit kan een humoristische of kwaadaardige misleiding zijn, waarbij spel en humor worden ingezet om het onbekende en het onzekere te omarmen.

Het podcastformaat is uitgewerkt door Joana Moedas en Tom Polleau. De soundscape van de podcast is gemaakt door Tom Polleau en Jasper Masthoff heeft de editing gedaan.

Info

Over

Ketaki Sarpotdar:

Ketaki Deepak Sarpotdar woont en werkt in Baroda, India. Haar kunstpraktijk richt zich vooral op tekenen en etsen. In haar werk onderzoekt Sarpotdar menselijke reacties op sociale- of politieke situaties en de psychologie erachter. Om de menselijke psychologie te analyseren, haalt Sarpotdar voor haar werk veel inspiratie uit literaire stukken, korte verhalen en soms poëzie en volksverhalen, die vaak fungeren als spiegel voor de samenleving. Met haar werk heeft Sarpotdar als doel om polariteiten te overstijgen; om tussen het zwarte en het witte in te zitten; om zichzelf in het middenpunt te plaatsen van waarheid en onwaarheid, of goed en fout.

Sarpotdar haalde haar diploma Fine Arts in tekenen en schilderen van de L.S.Raheja School van de Kunsten, Mumbai in 2014 en behaalde een Post Graduate diploma in beeldende kunst aan de Graphics Department van de M.S. Universiteit, Baroda in 2018. Ze toonde haar werk bij onder andere Latitude 28 (New Delhi, IN), TAP India, M.S.University Faculty of Fine Arts (Baroda, IN), Aspinwall House (Kochi, IN), Lalit Kalia (New Delhi, IN) Mini print Biennale (Boekarest, RO), Gandhara Art Gallery (Kolkata, IN), Shanthiroad Art Residency and Gallery (Bangalore, IN), Gallery White (Baroda, IN), Galerie Mirchadani + Steinruecke (Mumbai, IN), Shridharani Gallery (New Delhi, IN), Bikaner House (New Delhi, IN), Amdavadni Gufa Gallery (Ahmedabad, IN), Nine Fish Gallery Art Fair (Mumbai, IN) en Shimeesha Art Studio (Gujarat, IN).

Deel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Gerelateerd