We zijn momenteel gesloten.We zijn weer open op vrijdag 3/5 om 19:00

You have

items in your cart

Podcast #14

Fermín Sales

In deze podcast voert Joana Moedas een fascinerend gesprek met Fermín Sales.
Tijdens hun conversatie geeft Fermín de luisteraar inzicht in zijn esidentie bij 1646 en meer verdiepende informatie over zijn artistieke praktijk.

De podcast is opgebouwd uit drie onderdelen:
1. The Hatch
In het eerste deel gaan we dieper in op het inzetten van fictie als instrument om de wereld op een andere manier te bekijken.
2. The Hiccup
Het tweede segment draait om het tegenkomen van een probleem of tegenslagen, maar deze kunnen ons ook helpen om de wereld en zijn warrigheid te doorgronden.
3. The Hoax
De laatste is de hoax. Dit kan een humoristische of kwaadaardige misleiding zijn, waarbij spel en humor worden ingezet om het onbekende en het onzekere te omarmen.

Het podcastformaat is uitgewerkt door Joana Moedas en Tom Polleau. De soundscape van de podcast is gemaakt door Tom Polleau en Jasper Masthoff heeft de editing gedaan.

In Nederland werkt Fermín aan zijn project Kintos, ontwikkeld in het kader van het Cultura Resident – Residency programma van het Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana. Deze internationale residentie is in samenwerking met Project Space 1646.

Info

Over

Fermín Sales:

Fermín Sales Segarra (Albocàsser, 1990) is een audiovisuele kunstenaar gespecialiseerd in non-fictie. Zijn werk reflecteert op beeld, herinneringen en territorium.

Hij heeft een diploma in ‘Audiovisual Communication’ aan de Universitat Jaume I (Castelló) en een Master in ‘Theory and Practice of Creative Documentary’ aan de Universitat Autònoma (Barcelona). Het afstudeerwerk voor zijn masterstudie was de documentaire ‘El viatge Glauber’ (2014). Sinds 2015 maakt hij deel uit van HAMACA, een platform voor archivering en verspreiding van- en het leren over hedendaagse audiovisuele praktijken. In 2017 ontwikkelde hij het project ‘El Maestrat Filmat’ met de ondersteuning van Castelló’s gemeentesubsidie ‘Hábitat Artístico’. Als onderdeel van dit project ontwikkelde hij ook de interactieve documentaire ‘El Maestrat Filmat – La Memòria Rescatada’ (2019), alswel de documentaire ‘El Maestrat Filmat’ (2022) en de video installatie ‘Memories’ (2022). De installatie is aangekocht door de gemeente van Castelló en werd tentoongesteld bij de ECO Les Aules (Castelló) en in het ETNO, het Valenciaanse Museum van Etnologie. Recentelijk heeft Sales het multi-platform documentaire project ‘Territori de Trashumància’ (2021) geproduceerd, mede mogelijk gemaakt door IVC.

Deel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Gerelateerd