We zijn momenteel open.We're currently open until 18:00

You have

items in your cart

Podcast #9

Teresa Solar

1646 ging in gesprek met Teresa Solar over haar tentoonstelling BIG MOUTH. WITHIN BOUNDARIES. OOZING OUT., haar kunstpraktijk en achterliggende gedachtegangen. In deze podcast bespreken we de ‘oozing’ elementen in haar werk, de magische interactie tussen de kunstenaar en haar klei, onbekende sculpturen, maar ook het concept taal en beperkingen komen aan bod.

Teresa Solar’s verbeeldingswereld is opgebouwd uit morfologie, de leer van woordstructuur en woordvorming. Ze onderzoekt spraak en in het verlengde daarvan ook denkpatronen Ze gebruikt een multidisciplinaire werkmethode van voornamelijk sculptuur en tekenen om concepten als verzet, isolatie, beklemming en immuniteit uit te diepen met gelaagde narratieven. Keel, porie, klep, tong, pijp — haar werken zitten vol met connotaties van verbinding en doorvloeiing. Haar praktijk zit vol woorden en vol organen die woorden creëren: het is spraakzaam werk dat twijfelt aan zichzelf, en toch wil spreken.

Info

Over

Teresa Solar (geb. 1985) studeerde Fine Arts aan de Universidad Complutense in Madrid. Een paar van haar meest prominente solotentoonstellingen zijn “Ride, ride, ride” in Matadero Madrid (2018) en Index Foundation in Stockholm (2019) en “Flotation Line” bij het DER TANK Institut Kunst Basel, Zwitserland (2018). Ze was ook te zien in solotentoonstellingen als “Time of worms” bij Joan Prats Gallery, Barcelona (2021), “Forms of Fleeing”, Travesía Cuatro Gallery, Madrid (2020) en “Pumping Station” in Travesía Cuatro CDMX Gallery in Mexico Stad (2019).

Solar’s werk is recentelijk getoond op de Liverpool Biennial 2021, gecureerd door Manuela Moscoso, bij de VII international Biennial of Young Art of Moscow (2020) en bij Köln Skulptur Park #9 samengesteld door Chus Martinez (2017-2020). Ze is momenteel finalist van de Future Generation Prize 2021-2022 van Pinchuk Foundation in Kiev. Teresa Solar woont en werkt in Madrid, Spanje.

Deel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Gerelateerd