We zijn momenteel gesloten.We zijn weer open op donderdag 30/11 om 13:00

You have

items in your cart

Sol Calero

Modeltekenen

met Nice Flaps

:

07/07/2022 –
– 30/11

Voor de Background Evening van Sol Calero’s tentoonstelling bij 1646 organiseerde kunstenaarsinitiatief Nice Flaps een modeltekensessie midden in Sol’s ambigue ruimtelijke vertelling.

Verschillende manieren van kijken herzien terwijl we het medium van tekenen als middel gebruiken om veranderlijkheid en perspectief te bevragen. Nice Flaps nodigde ons uit een nieuw verhaal te creëren vanuit een verhaal dat al opnieuw verteld is; om een ruimte te herinterpreteren die al een reïnterpretatie is van een andere plek. Voor de modeltekensessie begeleidden twee modellen ons door de schijnbare tegenstellingen binnen Sol Calero’s werk en gedachtegangen, waarbij verleden en toekomst, realiteit en fictie, interieur en exterieur, en herinnering en fantasie aan bod komen.

Info

Over

Sol Calero: Calero (geb. 1982, Caracas, Venezuela) woont en werkt in Berlijn. Met haar werk verdiept ze zich in afkomst, cultuur en de veranderlijkheid van de betekenis die visuele symbolen in de samenleving ondergaan. Calero betrekt haar publiek in deze verdieping door met haar werk de culturele visuele symbolen te imiteren, waarmee nieuwe betekenis geproduceerd wordt. Sol Calero en haar partner Christopher Kline runnen samen een projectruimte in Berlijn, genaamd Kinderhook & Caracas. Calero was genomineerd voor de Preis der Nationalgalerie en de Future Generation Art Prize in 2017. Haar werk is tentoongesteld in onder andere Hamburger Bahnhof, Berlijn; Düsseldorf Kunstverein; La Casa Encendida, Madrid; Copenhagen Contemporary; Villa Arson, Nice; Brücke Museum, Berlijn; Nikolaikirche, Stadtmuseum Berlijn; Kunsthalle Lissabon; SALTS, Basel; Studio Voltaire, Londen; Hamburger Kunsthalle; Museum Boijmans van Beuningen, Rotterdam; SAVVY Contemporary, Berlijn; ACCA Melbourne; KW Institute for Contemporary Art, Berlijn; Musée d’Art Moderne de Paris; Dortmunder Kunstverein, Dortmund; Kunsthaus Bregenz, Oostenrijk; Folkestone Triennial; MO.CO, en Hôtel des collections, Montpellier.

Over Nice Flaps: is een kunstenaars initiatief ontstaan met het gedeelde doel om bijeen te komen en te observeren; om tijd en ruimte te bieden voor concentratie, om te kijken, te zijn; zonder nadruk op de uitkomst, gericht op de contemplatie zelve. Het initiatief biedt twee uur durende experimentele tekensessies aan die worden georganiseerd op verschillende locaties in en rondom Den Haag. Nice Flaps werkt met kunstenaars en hun werk om door middel van modeltekenen een alternatieve vorm van publieksparticipatie en interactie te bewerkstelligen. Het initiatief wordt gerund door kunstenaars Annemarie Wadlow (b. 1993, UK) and Alejandra López Martínez (b. 1992, ES).
Ondersteund door

Deel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Gerelateerd