We zijn momenteel gesloten.We zijn weer open op donderdag 8/6 om 13:00

You have

items in your cart

Adam Centko & Carmen Roca Igual

All my friends are phones and tablets

Screening and talk in Rijeka, HR

:

12/02/2021 –
– 30/11

1646 is blij om de internationale samenwerking met Drugo More (The Other Sea) in Rijeka, Kroatië aan te kondigen. Samen met Drugo More presenteerd 1646 een vertoning van werken van Carmen Roca Igual en Adam Centko in het prachtige pand van Filodrammatica, met nagesprek van kunstenaar en professor Nadija Mustapić.

All my friends are phones and tablets toont twee videowerken door alumni van de Interactive Media Design richting aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst, Den Haag. De werken reflecteren op technologie, eenzaamheid en de rol van digitale milieus in het dagelijks leven. en nieuwe realiteit ontstaat uit onze relatie tot de digitale wereld en de manier waarop de onszelf daarin vertegenwoordigen.

 

Novel van Roca Igual s een dramatische mijmering over externe en interne maskers die we onszelf opleggen, een introspective reis door de quarantaine, met smartphones en tablets as metgezellen. Personages bevragen hardop hun eigen zelfbeelden terwijl ze het gesprek aangaan, en zelfs roddelen, met hun selfies en niet-levende objecten.

Silicon Sights van Centko biedt een wandeling door digitale en natuurlijke landschappen, terwijl er naar overlappingen tussen de twee wordt gezocht. Een tere afhankelijkheid komt aan het licht, waardoor duidelijk wordt dat digitale ruimte niet kan bestaan zonder te delven uit de tastbare wereld als natuurlijke bron.

 

Over Drugo More (The Other Sea)

Als culturele non-profit organisatie werkt Drugo More sinds 1999 aan het identificeren en uitdiepen van sociaal relevante, of algemeen interessante onderwerpen binnen een gemeenschappelijke context. Door lokaal, regionaal, internationaal en interdisciplinair te werken verbindt het een artistiek programma met discour uit de wetenschap en cultuurtheorie, met als grondvest het geloof dat kunst een essentieel cognitief hulpmiddel is.

Het creëren en faciliteren van uitwisseling tussen lokale en internationale kunstenaars, studenten en publiek ligt aan het hart van Drugo More’s activiteiten, waaronder producties van beeldende kunst en podium kunsten, cultureel onderzoek en de organisatie van samenwerkings- en educatieve projecten als seminars en conferenties te rekenen zijn.

 

 

Info

Links
Vind Drugo More op
Locatie
Filmodrammatica Korzo 28, 51000, Rijeka, HR

Deel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Gerelateerd