We zijn momenteel gesloten.We zijn weer open op vrijdag 9/9 om 19:00

You have

items in your cart

Rogue Syntax - Primer:

Animal Languaging

Aflevering 2

:

22/06/2021 –
– 30/11

In de tweede aflevering van Rogue Syntax: Primer luisteren we naar dieren signalen, en trachten we ze te plaatsen binnen hun eigen context – een context waarvan wij mensen in toenemende mate van verwijderd raken, die echter resoneert met geroep, reactie, liederen en auditieve vormen die wij mensen nog niet vatten.

Rogue Syntax: Primer kijkt naar de taalkundige vaardigheden van onze dierlijke verwanten en naar de mogelijkheden die daarbij komen kijken – communicatie en samenwerking zowel binnen als tussen de soorten. Deze aflevering heet ‘Animal Languaging’ als resultaat.

Rogue Syntax herhaalt de uit 1902 bekende observatie van anarchistisch wetenschapper-filosoof Peter Kropotkin in dat er veel meer zit achter dieren dan we zien (of horen). Hij schreef:

Zodra we dieren bestuderen — niet alleen in het lab en in musea, maar in het bos en de prairie, in de steppe en de bergen — zien we dat hoewel er een immense hoeveelheid aan oorlog en uitroeiing tussen verschillende soorten plaatsvindt, en vooral tussen verschillende klassen dieren, er tegelijkertijd evenveel of zelfs meer wederzijdse steun, hulp en verdediging tussen de dieren van hetzelfde soort of dezelfde samenleving plaatsvindt. Sociaal gedrag is evenzeer een natuurwet als een wederzijds gevecht.

Deze aflevering is gewijd aan de eindeloze nieuwsgierigheid jegens de niet-mens en hun communicatieve vaardigheden, en het put uit het werk (zowel geschreven als auditief) van de volgende denkers:

Dr. Jenny Allen, Peter Kropotkin, Noam Chomsky, Alistair Pennycook, Ron Nagorcka, Hollis Taylor, Emily Dickinson, Con Slobodchikoff, John Berger, Val Plumwood, Cath Clover, Felicity Mangan, Olle Holmberg, Charles Hartshorne, Tim Low, Jennifer Ackerman, Donald Kroodsma, Pablo Neruda, Nathan Emery, Andrew Skeoch, Sarah Koschak, Sonia Kleindorfer, Gisela Kaplan, Louise Lawler, Charles Darwin, Frank Watlington, Roger Payne, Judy Collins, Lili Hall, Richard Dawkins, Jonathan Krebs, Amotz Zahavi, Anastasia Dalziell en de Cetacean Ecology and Acoustic Laboratory op de University of Queensland bij de Moreton Bay Research Station

KLIK HIER OM NAAR DE AFLEVERING TE LUISTEREN (ENGELSTALIG)

Info

Over
  • dit project: Rogue Syntax: Primer is een experimenteel audio project van kunstenaars Nathan Gray, Danni Zuvela en Makiko Yamamoto, waarin ze de dynamiek van taal binnen de hedendaagse kunst onderzoeken.
  • Met steun van Liquid Architecture (Melbourne), 1646 (Den Haag) en Australia Council for the Arts.
Links

Abonneer je op Rogue Syntax via:

Deel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Gerelateerd