We zijn momenteel gesloten.We zijn weer open op donderdag 9/2 om 13:00

You have

items in your cart

Carmen Roca Igual

AJO BLANCO, TIKTOK & TALK

met Sergi Rusca

:

23/09/2022 –
– 30/11

Op vrijdag 23 september vergezelde het publiek ons in onze Spaanse patio, om een idee te krijgen van wat er achter Carmen’s tentoonstelling en werk schuilt. Tijdens de Background Evening, keken we naar de kunstpraktijk vanuit een ietwat andere hoek, om het op een andere manier te ervaren.

De gedigitaliseerde wereld maakt ons acteurs van ons uiterlijk, terwijl we ons mengen met de technologie. Met twee nieuwe video installaties die te zien zijn in de tentoonstelling ‘Tan lines from a Spiritual Retweet’ bij 1646, onderzoekt Carmen wat het betekent om jezelf te leren kennen door te transformeren en verschillende maskers en persona’s uit te proberen, met de constante mogelijkheid onszelf opnieuw uit te vinden en te ontdekken.

Met een kommetje traditionele Spaanse ‘Ajo Blanco’ druivensoep, bekeken we de recreatie van Carmen’s film ‘Apatía y Devoción’ door middel van een TikTok compilatie video. Carmen ging ik gesprek met Sergi Rusca, om over haar werk te praten.

Om mee te doen aan deze ontdekkingstocht, kon het publiek hun eigen TikTok video maken, waarmee ze een van Carmen’s scenes recreëerde met haar geluidsfilter. Wees de acteur van je eigen uiterlijk en probeer een andere persona uit! Klik deze link voor de handleiding.

De Background Evening vond plaats tijdens Hoogtij #70.

Info

Over Carmen Roca Igual: Carmen de la Roca (geb. 1998, Parijs FR) werkt met fotografie, film, performance en installatie en onderzoekt met haar werk het menselijke gedrag en de sociale ‘makeup’ die we opdoen in relatie tot nieuwe media. Haar werk combineert identiteit, technologie, empowerment en de rol van nieuwe media, maar ook het nastreven van communicatie, spiritualiteit en connectie, wat voor velen een zoektocht is. Carmen onderzoekt door middel van ervaringen via fictieve karakters haar eigen karakter en dilemma’s uit de samenleving. Roca Igual studeerde in 2020 af aan de Koninklijke Academie van de Beeldende Kunsten in Den Haag. Haar werk was geselecteerd voor het #AmLatino Film Festival en was genomineerd voor de Young Talent Award tijdens de Dutch Design Week. Ze assisteerde kunstenaars en filmmakers Amalia Ulman en Pauline Curnier Jardin, en haar werk is eerder getoond in Amsterdam, Kopenhagen, Rijeka en Den Haag.
Over

Sergi Rusca (Barcelona, 1996) is curator en schrijver. Na het behalen van zijn bachelor diploma in kunstgeschiedenis in Barcelona, verhuisde hij naar Nederland om een master diploma te behalen in Arts and Society aan de Universiteit Utrecht. In zijn praktijk richt hij zich op intersectionele ecologie en de politieke, materiële, poëtische en queer kanten ervan. Hij is werkzaam bij RADIUS, een centrum voor hedendaagse kunst en ecologie in Delft, en bij Ellen de Bruijne PROJECTS in Amsterdam.

Deel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Gerelateerd