We zijn momenteel gesloten.We zijn weer open op vrijdag 3/5 om 19:00

You have

items in your cart

Baha Görkem Yalım

BACKGROUND EVENING

:

20/12/2023
19:00

Schuif op 20 december aan voor de Background Evening, gehost door Baha Görkem Yalım, met een performance van een uur, aangeboden in de aanwezigheid van de gulle vriendschap en zorg van kunstenaars Mazen Al Ashkar en Nagham Abu Assaf. Voor elke solotentoonstelling bij 1646 wordt de kunstenaar gevraagd om op informele wijze de gedachten, inspiratie en motivaties achter hun werk en tentoonstelling met het publiek te delen, in een evenement genaamd Background Evening.

De performance vindt plaats in de ondermijnende sluimering van de tentoonstelling. Het beschouwt stilte als een overeenkomst, een sociaal contract, in overeenstemming met hoe Mulch Sleep leegte herdefinieert als iets dat het vertrouwde en het vreemde bij elkaar kan houden. Beauty as the indicator that something is not quite right nodigt uit om samen te zitten in het licht en in het donker, stilte te delen, thee te delen, en samen te zijn zonder de tentoonstelling uit haar slaap te wekken. De voorstelling volgt het ondermijnende begrip van schoonheid zoals uitgedrukt in Eka Kurniawans “Man Tiger”, “Beauty is a Wound”, en Shola von Reinholds “Lote”, niet verrassend drie romans. Wat betekent schoonheid wanneer het verschijnt op onwaarschijnlijke plaatsen, op plekken van onderdrukking?

Info

Over Baha Görkem Yalım: Baha Görkem Yalım is beeldend kunstenaar en docent. Görkems kunstenaarspraktijk is multidisciplinair en wordt gedefinieerd door het doelbewust in beweging te zijn, waarbij Yalım weigert vast te houden aan één vorm of medium. Hun praktijk maakt gebruik van verschillende vormen zoals video, beeldhouwkunst en performance, die hen vaak met elkaar combineert. Yalım’s praktijk verkent thema’s die te maken hebben met kunstgeschiedenis, abstractie, objectheid en contaminatie als een vorm van samenwerking. Görkem onderzoekt deze concepten door de lens van arbeid en gender en roept daarbij vaak vragen op over ritueel, display en terugwijzingen. Görkem voltooide hun Bachelor in Fine Arts aan de Gerrit Rietveld Academie, Amsterdam, Honours in Art and Research aan de Gerrit Rietveld Academie en de Universiteit van Amsterdam, en de Master in Art Praxis aan het Dutch Art Institute (DAI). Hun werk was onlangs te zien in A Tale of a Tub, Rotterdam (2022), Nederland Fotomuseum, Rotterdam (2022), Kunstverein Amsterdam (2021), Protocinema, Istanbul (2021) en Kunstverein Stuttgart (2019).

Deel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Gerelateerd