We zijn momenteel gesloten.We zijn weer open op vrijdag 3/5 om 19:00

You have

items in your cart

Rasmus Myrup

Background Evening [canceled]

:

22/03/2024
20:00

We hebben een roddel om te delen, maar deze gaat gepaard met verdriet. Helaas moeten aankondigen dat we Rasmus Myrup’s Background Evening in The Grey Space in the Middle en de boeklancering bij Page Not Found annuleren. Rasmus heeft een knieblessure en kan niet naar Nederland reizen. Als je al een ticket hebt gekocht, krijg je je geld terug. We zijn aan het kijken of we het evenement kunnen verplaatsen naar een andere datum.

Doe mee met een avond vol folkloristische roddels in The Grey Space in The Middle. Bij flikkerende LED-kaarsen zal Rasmus Myrup de onsterfelijke geest van de Völva oproepen – een opnieuw tot leven gewekte slechterik die bevriend is met alle mythologische figuren uit Myrup’s tentoonstelling in 1646, Salon des Refusés.

Terwijl mensen normaal gesproken de geheimen van de oude goden en bosgeesten van Scandinavië niet mogen weten, wil de Völva graag alles onthullen en vertellen – zolang je belooft het niet aan Odin te vertellen… Zij wil namelijk wat sappige verhalen kwijt over verraad, comazuipen, liefde en Airbnb.

De figuren van Rasmus Myrup, die gebaseerd zijn op verhalen uit de Noorse mythologie en de geschiedenis van Zuid-Scandinavië, zullen voor één avond tot leven komen, dus zet je schrap voor achtergrondverhalen en verscheurde harten, met een drankje in de hand.

De performance is in het Engels, met een paar tussendoortjes in het Deens, Zweeds en Oud-Noors (voor de mensen uit de IJzertijd die misschien aanwezig zijn). De performance wordt gegeven ter gelegenheid van zijn tentoonstelling Salon des Refusés bij 1646, en is gebaseerd op het nieuwe boek van Rasmus Myrup, The Völva’s Bestiary of Best Friends, dat de avond ervoor wordt gelanceerd bij Page Not Found.

Deze recente werken van Myrup reageren op de manier waarop het culturele verleden vaak herhaaldelijk wordt gekaapt door extreemrechtse conservatieven die de geschiedenis proberen te vervomen om het in hun vaak patriarchale, vrouwenhatende, misogyne, cis-centrische wereldbeeld te laten passen. Myrup verzet zich tegen deze verstikkende greep en herleest de bronnen van het verleden en brengt hun sensuele, queer en progressieve karakters naar voren.

Kaarten in de voorverkoop zijn €4, en voor studenten is het €3. Kaarten aan de deur zijn €5, maar met studentenkorting is het €4. Klik hier om een kaartje te kopen. Het event begint om 20:00 uur.

Info

Over

Rasmus Myrup (Kopenhagen, 1991) is een Deense kunstenaar die met zijn werk probeert te onderzoeken hoe vormbaar de ervaring van het mens-zijn is – en hoe vatbaar die is; in het ergste geval voor manipulatie en in het beste geval voor verandering. Geworteld in onze verbondenheid met de natuur, onderzoekt Myrup de grote verhalen over het bestaan, de evolutie en de geschiedenis van de mensheid door de lens van kleine, persoonlijke en intieme emoties. Door middel van zijn sculpturen, installaties en tekeningen probeert hij andere tijden, levensvormen en werelden te begrijpen – en op die manier kan alles, van Neanderthalers tot bomen of folklore, nieuwe perspectieven bieden op ons begrip van dood, seks en macht.

Zijn recente solotentoonstellingen zijn onder andere bij Precoming in O – Overgaden (DK), Vertreibzeit in Kunstverein Göttingen (DE) en Slut [The End] bij Jack Barrett (US).

Deel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Gerelateerd