We zijn momenteel gesloten.We zijn weer open op vrijdag 3/5 om 19:00

You have

items in your cart

Mike Bourscheid

BACKGROUND EVENING

:

26/10/2023
19:00

Zet 26 oktober in je agenda, want dan verwelkomen we Mike Bourscheid bij 1646 voor zijn Background Evening. Dit evenement onthult de veelzijdige dimensies van Mike’s artistieke praktijk en biedt de aanwezigen een diepgaand inzicht in zijn creatieve denkwijze door middel van een performatieve voordracht.

Mike zal de diepgaande impact van mode op zijn benadering van textiel, kostuumontwerp en materiaal met betrekking tot de ontwikkeling van de personages in zijn werk met je delen. Je krijgt ook de kans om te ontdekken hoe boeken en film als inspiratiebronnen dienden voor zijn creaties. Het evenement wordt afgesloten met een Q&A.

De Background Evening mag niet gemist worden door iedereen die nieuwsgierig is naar de diepten van het artistieke universum van Mike Bourscheid.

De deuren openen om 19.00 uur, de performatieve voordracht start om 19.30 uur.

Info

Over

Met behulp van verschillende kunstvormen vertelt Mike Bourscheid verhalen die vaak een grappige of absurdistische wending hebben. Met behulp van vreemde en onhandige kostuums en rekwisieten brengt Mike verschillende persoonlijkheden in zichzelf naar boven. Met een constant veranderende identiteit richt de kunstenaar zich op aspecten van mannelijkheid, patriarchale macht en arrogantie, terwijl hij de codes en gedragingen van onze maatschappij onderzoekt en sociale conventies aanpakt.

Mike Bourscheid vertegenwoordigde Luxemburg op de 57e Biënnale van Venetië in 2017. Recente tentoonstellingen vonden onder andere plaats in Richmond Art Gallery (Canada), LIAR NYC (VS) en Heidelberger Kunstverein (Duitsland). Mike heeft momenteel een solotentoonstelling in het Centre national de l’audiovisuel (Luxemburg) en binnenkort ook bij 1646 en Gr_nd (Berlijn). Mike Bourscheid woont en werkt in Luxemburg en Vancouver.

Deel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Gerelateerd