We zijn momenteel gesloten.We zijn weer open op donderdag 6/10 om 13:00

You have

items in your cart

Teresa Solar

BIG MOUTH. WITHIN BOUNDARIES. OOZING OUT.

:

11/12/2021 –
– 16/01
16/01/2022

BIG MOUTH. WITHIN BOUNDARIES. OOZING OUT. is een solotentoonstelling opgebouwd uit nieuw klei werk van Teresa Solar, en in samenwerking met het Centro de Arte Dos de Mayo (CA2M), Madrid.

Teresa Solar’s verbeeldingswereld is opgebouwd uit morfologie, de leer van woordstructuur en woordvorming. Ze onderzoekt spraak en in het verlengde daarvan ook denkpatronen. Ze gebruikt een multidisciplinaire werkmethode van voornamelijk sculptuur en tekenen om concepten als verzet, isolatie, beklemming en immuniteit uit te diepen met gelaagde narratieven. Keel, porie, klep, tong, pijp — haar werken zitten vol met connotaties van verbinding en doorvloeiing. Haar praktijk zit vol woorden en vol organen die woorden creëren: het is spraakzaam werk dat twijfelt aan zichzelf, en toch wil spreken.

Solar’s tentoonstelling bij 1646 is gericht op werken in klei die ze speciaal voor dit project heeft gemaakt. Keramiek is met name relevant voor haar werkwijze: Solar interpreteert het klei als metafoor voor de relatie van de mensheid met de geologische mantel waarop onze samenlevingen rusten. Met de intrinsiek isolerende kwaliteiten van het materiaal creëert ze grotachtige structuren om verhalen mee te vertellen over zelfbescherming en afzondering.

De tentoonstelling van Teresa Solar BIG MOUTH. WITHIN BOUNDARIES. OOZING OUT. zal een samenwerking zijn met Centro de Arte Dos de Mayo (CA2M) in Madrid. Het nieuwe werk zal zowel in Madrid als in Den Haag gepresenteerd worden.

Info

Over

Teresa Solar (geb. 1985) studeerde Fine Arts aan de Universidad Complutense in Madrid. Een paar van haar meest prominente solotentoonstellingen zijn “Ride, ride, ride” in Matadero Madrid (2018) en Index Foundation in Stockholm (2019) en “Flotation Line” bij het DER TANK Institut Kunst Basel, Zwitserland (2018). Ze was ook te zien in solotentoonstellingen als “Time of worms” bij Joan Prats Gallery, Barcelona (2021), “Forms of Fleeing”, Travesía Cuatro Gallery, Madrid (2020) en “Pumping Station” in Travesía Cuatro CDMX Gallery in Mexico Stad (2019).

Solar’s werk is recentelijk getoond op de Liverpool Biennial 2021, gecureerd door Manuela Moscoso, bij de VII international Biennial of Young Art of Moscow (2020) en bij Köln Skulptur Park #9 samengesteld door Chus Martinez (2017-2020). Ze is momenteel finalist van de Future Generation Prize 2021-2022 van Pinchuk Foundation in Kiev. Teresa Solar woont en werkt in Madrid, Spanje.

Ondersteund door
 

Deel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Gerelateerd