We zijn momenteel gesloten.We zijn weer open op donderdag 29/2 om 13:00

You have

items in your cart

Call for graduates

:

08/07/2021 –
– 11/07
11/07/2021

Nest en 1646 werkten samen aan een grootschalige tentoonstelling in de openbare ruimte van Den Haag met werk van afstuderende kunststudenten. Meer dan 300 studenten deden mee en werken waren te zien op 600 locaties in de stad.

Wij zijn van mening dat de huidige generatie afgestudeerden gebaat is bij een grotere zichtbaarheid. Aangezien reizen nog steeds niet werd aangemoedigd en de afstudeertentoonstellingen slechts met een tijdslot en in beperkte mate bezocht konden worden, besloten Nest en 1646 de krachten te bundelen om afstudeerders door heel Den Haag te tonen.

Nest en 1646 nodigden BA/MA-studenten van de klas van 2021, die autonoom werk maken, van alle kunstacademies in Nederland uit om foto’s van hun afstudeerwerk, of daaraan gerelateerd werk, in te sturen om geselecteerd te worden voor een uitgebreide tentoonstelling in het publiek ruimte van Den Haag. Alle inzendingen werden ook online tentoongesteld.

Tijdens The Hague Contemporary Art Weekend van 8 t/m 11 juli 2021 in Den Haag werden door de hele stad posters met het afstudeerwerk getoond. Een selectie van alle afstudeerders werd verspreid op 600 afficheplekken en etalages in de openbare ruimte van Den Haag .
Mister Motley schreef artikelen die de geselecteerde kunstwerken en afgestudeerden van alle kunstacademies contextualiseren.
Alle aanmeldingen kregen ook een podium op het Instagram-account @callforgraduates waar het werk van alle inzenders te zien was.

Beeld: Lotte van Uittert

Info

Deel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Gerelateerd