We zijn momenteel gesloten.We zijn weer open op vrijdag 3/5 om 19:00

You have

items in your cart

Roee Rosen

Een leestafel bij Page Not Found

:

11/02/2022 –
– 27/03
27/03/2022

Bezoekers konden langs Page Not Found voor een stelling gevuld met Roee Rosen’s publicaties. Als toevoeging op Rosen’s solotentoonstelling Kafka for Kids and The Dust Channel, werkten we samen met Page Not Found, die een leestafel opstelden met een selectie van Rosen’s publicaties.

Page Not Found is een non-profit ruimte in Den Haag wiens doel het is om publiceren als artistieke praktijk een platform te geven en om kunstenaarspublicaties en gerelateerde werken toegankelijk te maken voor een groter publiek.

De ruimte is zowel boekwinkel als cultureel platform voor artist talks, lezingen, performances en workshops. Hun boekwinkel is gespecialiseerd in kunstenaarspublicaties en drukwerk, en hun culturele platform produceert een programma aan evenementen gericht op het introducteren van hedendaagse en onafhankelijke publicatiepraktijken aan een groter publiek. Het platform nodigt kunstenaars, designers en schrijvers uit te reflecteren op hun publicatie praktijken, en het te delen.

Vind Page Not Found aan Boekhorststraat 126-128 in Den Haag. Ze zijn open van woensdag tot en met zondag, van 13:00 tot 18:00, alsook op afspraak.

Info

Over Roee Rosen:

Roee (b. 1963) is een Israëlisch-Amerikaans kunstenaar, filmmaker en schrijver, wiens werk verschillende representaties van verlangen en structureel geweld onderzoekt. Hij staat bekend om zijn gelaagde en provocerende werk dat de grenzen tussen het verleden en het heden, documentaire en fictie, en politiek en erotiek betwist. Door middel van fictieve karakters en iconografische motieven en codes refereert de kunstenaar aan, en transformeert hij niet alleen de canon van de historische avant-garde, maar ook populaire media, politieke propaganda, en klassieke kinderverhalen.

Roee’s werk is tentoongesteld bij het Film Festival Venetië (2011), Documenta 14 (2016), het Oberhausen Film Festival (2012), La Roche sur Yon festival (2013), en FICUNAM festival, Mexico City (2018), het Centre Pompidou, Parijs (2018), het Arts Project Centre, Dublin (2019), en Charlottenborg Kunsthal, Kopenhagen (2019). Zijn film Kafka for Kids is geselecteerd voor de Tiger Competition bij het International Film Festival Rotterdam (2022), en hij stelt zijn werk komend jaar tentoon bij het Kunstmuseum Luzern. Rosen ontving de Orizzonti award voor beste medium-length film (2011); kreeg speciale vermelding bij het Rome International Film Festival (2013); Beste film award bij het Bucharest International Experimental Film Festival (2014) en werd genomineerd voor de European Academy award (2011), naast ontvanger en genomineerde te zijn van verschillende andere awards. Rosen’s twee meest recente boeken werden gepubliceerd door Sternberg Press, en hij werkt op het moment aan een boek dat deels gepubliceerd wordt door Steirischer Herbst. Hij is een professor bij de Ha’Midrasha Faculty of Arts op het Beit Berl College en Bezalel Art Academy of Arts and Design in Israël.

Deel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Gerelateerd