We zijn momenteel gesloten.We zijn weer open op vrijdag 3/5 om 19:00

You have

items in your cart

Karlos Gil

Een programma vol filmvertoningen

:

01/12/2022
19:00

We bekeken Karlos Gil’s kunstpraktijk met een andere blik. Op de avond van 1 december organiseerde Karlos een reeks aan filmvertoningen om ons bekend te maken met een aantal van zijn inspiratiebronnen.

Voor zijn Background Evening toonde Karlos Gil ons de connecties tussen zijn kunstpraktijk, de werken in zijn tentoonstelling Timefall, en een selectie aan audiovisuele referenties. We keken naar experimentele Japanse cinema van de jaren ’80, avant-garde uit de jaren ’60 en ’70, en cyberpunk video clips uit de jaren ’90; van Chinese en Thaise cinema tot Japanse anime, science fiction en het ‘weird fiction’ genre. Karlos toonde ons de connecties tussen deze referenties en de titels van zijn werken, de vormen van zijn objecten, en het meeslepende karakter van zijn films.

Tijdens de Background Evening nam Karlos ons ook mee door zijn oudere werk.

Info

Over Karlos Gil: Met zijn schilderwerk, sculpturen en installaties adresseert Karlos Gil (geb. 1984, Talavera ES) de fundamentele vragen over wat het is om mens te zijn in deze tijd. Zijn meest recente projecten reflecteren op de relatie tussen technologische ontwikkeling en de principes van de natuur, waarmee hij de grens tussen het organische en het artificiële, het natuurlijke en het industriële vervaagd. Karlos Gil studeerde aan de School of Visuals Arts in New York en aan de faculteiten beeldende kunst in Lissabon en Madrid, waar hij in 2016 zijn PhD toegekend kreeg. Zijn werk toonde hij op verscheidene internationale tentoonstellingen, zoals bij Centre Pompidou, Parijs; HKW, Berlijn; Kunstinstituut Melly, Rotterdam; NTU CCA, Singapore, Gasworks, Londen; Fondazione Baruchello, Rome; CRAC–Montbeliard; Galeria Luisa Strina, Sao Paulo; MARCO, Vigo; CA2M, Madrid. Karlos participeerde aan de III Moscow International Biennale (2012) en Ars Electronica (Linz, Oostenrijk) in 2020.

Deel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Gerelateerd