We zijn momenteel gesloten.We zijn weer open op vrijdag 3/5 om 19:00

You have

items in your cart

Paul DD Smith

Hoogtij #72

Een nachtelijk tentoonstellingsbezoekje

:

10/03/2023 –
– 30/11

Breng een nachtelijk bezoekje aan Paul DD Smith’s tentoonstelling The Chiral Gate bij 1646 of ga op gratis kunst tour door Den Haag met Hoogtij #72!

Tijdens Hoogtij kan je meer dan twintig Haagse kunstlocaties bezoeken: van white cube tot underground; van gevestigde kunst in galleries tot installaties en performances bij kunstenaars initiatieven. Entree en tours zijn gratis!

Verken de stad op je eigen tempo en kom langs 1646, we zijn open tot 23:00! Of reserveer een plekje in een van de kunst tours. Vind meer info en reserveer je plekje in een van de tours via hoogtij.net.

Info

Over Paul DD Smith:

Paul houdt zich bezig met handwerk zoals keramiek, het schilderen van zijde, borduren en prentkunst. Hij benaderd zijn artistieke praktijk op een manier die doet denken aan de haptische benaderingen van Jugendstil en de Arts and Crafts beweging, waarbij het ornament vaak de functie van een object overstijgt. Smith ziet daarbij het ornament als iets dat verschillende erotische krachten samenbindt. In zijn werk toont hij figuren die bedekt en ingekaderd worden door patronen en ornamenten, waarbij hij de ‘gaze’ leid en tegelijkertijd een op een omweg stuurt.

Paul DD Smith woont en werkt in Berlijn. Hij haalde zijn Master’s diploma aan de HFBK in Hamburg (in de klas van Jutta Koether), behaalde een Bachelor diploma aan de Leeds Metropolitan University en een Bachelor diploma in Kunst en Engelse Literatuur aan de Sussex University. In 2020 ontving Smith een beurs van Kulturprojekte in Berlijn; hij was genomineerd voor de Hiscox Kunst Preis (2017) en deed mee aan het residency programma van het Künstlerhaus Vorwerkstift in Hamburg (2016), waarna hij de beurs van het HFBK Hamburg Freundeskreis ontving. Hij stelde zijn werk tentoon bij Misc. Athens, Athene (2021); Stroboskop, Warschau (2021); CK Offspace, Leipzig (2020); Kinderhook & Caracas, Berlijn (2020); ACUD Macht Neu, Berlijn (2020); ChertLüdde, Berlijn (2019); Kunstverein Tiergarten, Berlijn (2019); Galerie Genscher, Hamburg (2019); Real Positive, Keulen (2016); Electrohaus, Hamburg (2016) en PSL (Project Space Leeds), Leeds (2012).

Deel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Gerelateerd