We zijn momenteel gesloten.We zijn weer open op vrijdag 3/5 om 19:00

You have

items in your cart

Paul DD Smith

IN GESPREK MET ANNA M. SZAFLARSKI

:

16/03/2023
19:00

Tijdens de Background Evening leerden we Paul DD Smith’s kunstpraktijk vanuit een andere hoek kennen! Op deze avond was Paul aanwezig om ons kort te vertellen over zijn tentoonstelling bij 1646 en hij ging in gesprek met schrijver, kunstenaar en artist-book publisher Anna M. Szaflarski.

Met haar experimentele schrijfworkshops ontwikkelde Anna oefeningen die geïnspireerd zijn door een mix van somatische, surrealisme en dada schrijfoefeningen en geïmproviseerd theater. Het vermengde, harmonische gedrag en de slijmerige conceptie zijn thema’s in Paul’s tentoonstelling bij 1646 en waren tegelijkertijd ook het startpunt voor een speciale editie van Anna’s workshop die gegeven werd bij Page Not Found eerder op de dag. Meer informatie over de workshop vind je door te klikken op deze link.

Tijdens de Background Evening gingen Paul en Anna in gesprek over de workshop en over hoe Anna’s praktijk die van Paul informeerde.

Info

Over Paul DD Smith:

Paul houdt zich bezig met handwerk zoals keramiek, het schilderen van zijde, borduren en prentkunst. Hij benaderd zijn artistieke praktijk op een manier die doet denken aan de haptische benaderingen van Jugendstil en de Arts and Crafts beweging, waarbij het ornament vaak de functie van een object overstijgt. Smith ziet daarbij het ornament als iets dat verschillende erotische krachten samenbindt. In zijn werk toont hij figuren die bedekt en ingekaderd worden door patronen en ornamenten, waarbij hij de ‘gaze’ leid en tegelijkertijd een op een omweg stuurt.

Paul DD Smith woont en werkt in Berlijn. Hij haalde zijn Master’s diploma aan de HFBK in Hamburg (in de klas van Jutta Koether), behaalde een Bachelor diploma aan de Leeds Metropolitan University en een Bachelor diploma in Kunst en Engelse Literatuur aan de Sussex University. In 2020 ontving Smith een beurs van Kulturprojekte in Berlijn; hij was genomineerd voor de Hiscox Kunst Preis (2017) en deed mee aan het residency programma van het Künstlerhaus Vorwerkstift in Hamburg (2016), waarna hij de beurs van het HFBK Hamburg Freundeskreis ontving. Hij stelde zijn werk tentoon bij Misc. Athens, Athene (2021); Stroboskop, Warschau (2021); CK Offspace, Leipzig (2020); Kinderhook & Caracas, Berlijn (2020); ACUD Macht Neu, Berlijn (2020); ChertLüdde, Berlijn (2019); Kunstverein Tiergarten, Berlijn (2019); Galerie Genscher, Hamburg (2019); Real Positive, Keulen (2016); Electrohaus, Hamburg (2016) en PSL (Project Space Leeds), Leeds (2012).

Over Anna M. Szaflarski: Anna’s kunst, teksten, en boeken raken thema’s aan als de sociale angsten van het delen van ruimte, feministische politiek met betrekking tot lichamelijke grenzen en huiselijk geweld, en de ‘modderige’ complexiteiten van hiërarchie. Ze publiceerde onder andere “Very Normal People” en “Letters to the Editors” (AKV Berlin en Bom Dia Boa Tarde Boa Noite Verlag). Haar experimentele schrijfworkshops werden gehouden in de Berlin Summer University of the Arts, Museo de Arte Zapopan in Mexico, en bij Elgarafi Bom Dia in Berlijn. Anna woont en werkt in Berlijn.

Deel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Gerelateerd