We zijn momenteel gesloten.We zijn weer open op vrijdag 3/5 om 19:00

You have

items in your cart

Jani Ruscica

Jani Ruscica

:

15/07/2021
19:30

De volgende Background Evening is weer in zicht! Jani Ruscica toont op 15 juli e performance Felt the Moonlight on My Feet en zal (via online verbinding) praten over diens werk. Inschrijven kan via de event-link!

In Felt the Moonlight on My Feet interpreteert Suzanna Pezo, een tapdanser een reeks voorvoegsels die vertaald zijn naar Morsecode. Voorvoegsels of prefixen zijn als parasieten, ze plakken zich aan woorden om de betekenis ervan te beïnvloeden. Neem voorvoegsels als her-, ont-, ver-, die de betekenis van een werkwoord veranderen. Of ze geven rangen aan, sub-, vice-, ultra-, of benadrukken juist veranderlijkheid, post-, alter-, trans-, contra-, dys-. Voorzetsels zijn in bijna alle talen te vinden, en door hun beknoptheid lenen ze zich uitstekend voor staccato danspassen.

Felt the Moonlight on My Feet is dus een pas-de-deux van twee talen, dans en morse. Het werk is hiermee ook een samenspel tussen kunstenaar en danser, en vormt een kruispunt waar taal, plek, cultuur, sculptuur, geluid, theater en performance samenkomen. Vragen over vertaalprocessen en culturele vertegenwoordiging komen aan bod. Allemaal thema’s die terugkomen in Ruscica’s kunstenaarspraktijk.

Ruscica’s Background Evening is deel van het programma rondom Tarwe en Walnoot, de solotentoonstelling waarin de kunstenaar nieuw werkt toont in 1646, te zien t/m 8 augustus.

Info

Over

Jani Ruscica: Ruscica (b. 1978) (die/diens) werd geboren in Savonlinna, Finland groeide op in Italië; de kunstenaar woont in Helsinki. Ruscica heeft veel werken in opdracht uitgevoerd, onder meer voor Camden Art Centre en Animate Projects in Londen, en MoMA PS1, Creative Time en MTV Global in New York. Diens werk was te zien in Everything was Forever Until It Was No More, 1st Riga Biennial (2018); en bij Kiasma Museum of Contemporary Art, Helsinki (2016); en Kunsthalle Detroit, Museum of Contemporary Art (2013).

Deel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Gerelateerd