We zijn momenteel gesloten.We zijn weer open op vrijdag 3/5 om 19:00

You have

items in your cart

Fermín Sales

Kintos

in samenwerking met Consorci Museus

:

20/10/2023 –
– 20/12
20/12/2023

1646 werkt samen met de in Valencia gevestigde Consorci Museus en hun Cultura Resident programma om een Spaanse kunstenaar de werkruimte te geven in Den Haag aan het eind van dit jaar. We zijn verheugd je voor te stellen aan Fermín Sales als geselecteerde kunstenaar voor de residency!

Tijdens zijn residency bij 1646 zal Fermín werken aan zijn project Kintos, waarbij hij een kritische blik werpt op het traditionele Spaanse feest van de ‘quintos’. Het feest van de quintos is een traditie waar over de jaren heen een gemeenschap op gebouwd is, waarbij de banden tussen degenen die deelnamen aan de traditie alsmaar versterkten.

Het doel van dit project is om “wat de traditie voorschrijft” te benaderen door een oefening in kritisch denken, met behulp van video archief en digitale beelden die het festival de afgelopen 40 jaar hebben vastgelegd.

Als tegenwicht organiseert Fermín een geluidsoefening van gesprekken en ‘albades’ (liefdesliedjes die gezongen worden voor een geliefd object in de ochtend), met als doel de jongere generatie uit het gebied een stem te geven. Door het visuele archief te combineren met de context van het feest van de quintos hoopt Fermín verder te kunnen kijken dan wat we letterlijk zien. Om zo niet alleen een traditie te leren kennen, maar deze observatie te gebruiken om een samenleving te begrijpen, om al haar deugden en gebreken te kunnen zien.

Fermín is in Den Haag van 20 oktober tot 20 december 2023.

Info

Over

Fermín Sales:

Fermín Sales Segarra (Albocàsser, 1990) is een audiovisuele kunstenaar gespecialiseerd in non-fictie. Zijn werk reflecteert op beeld, herinneringen en territorium.

Hij heeft een diploma in ‘Audiovisual Communication’ aan de Universitat Jaume I (Castelló) en een Master in ‘Theory and Practice of Creative Documentary’ aan de Universitat Autònoma (Barcelona). Het afstudeerwerk voor zijn masterstudie was de documentaire ‘El viatge Glauber’ (2014). Sinds 2015 maakt hij deel uit van HAMACA, een platform voor archivering en verspreiding van- en het leren over hedendaagse audiovisuele praktijken. In 2017 ontwikkelde hij het project ‘El Maestrat Filmat’ met de ondersteuning van Castelló’s gemeentesubsidie ‘Hábitat Artístico’. Als onderdeel van dit project ontwikkelde hij ook de interactieve documentaire ‘El Maestrat Filmat – La Memòria Rescatada’ (2019), alswel de documentaire ‘El Maestrat Filmat’ (2022) en de video installatie ‘Memories’ (2022). De installatie is aangekocht door de gemeente van Castelló en werd tentoongesteld bij de ECO Les Aules (Castelló) en in het ETNO, het Valenciaanse Museum van Etnologie. Recentelijk heeft Sales het multi-platform documentaire project ‘Territori de Trashumància’ (2021) geproduceerd, mede mogelijk gemaakt door IVC.

Ondersteund door

Deel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Gerelateerd