We zijn momenteel gesloten.We zijn weer open op donderdag 30/5 om 13:00

You have

items in your cart

American School of The Hague

Le Salon des Dualités

:

14/03/2024 –
– 30/11

Voor toekomstige makers en kunstliefhebbers biedt 1646 manieren aan waarop jongere generaties nieuwsgierig kunnen worden gemaakt naar kunst en zich betrokken kunnen voelen bij culturele programma’s en 1646 zelf.

Bij 1646 hebben fotografiestudenten van American School of The Hague, onder begeleiding van Bernice Nauta, deelgenomen aan een educatief experiment als onderdeel van de huidige tentoonstelling Salon des Refusés, met werk van Rasmus Myrup.

Op dit moment hangt een groep folkloristische figuren, verstoten door moderne normen, rond in 1646. Ze dragen speciale met de hand gemaakte kleren die hun persoonlijkheid uitdrukken en ze zijn moderne interpretaties van oude legendes. Met de hulp van Bernice Nauta onderzochten de leerlingen de betekenis en context van de tentoonstelling in relatie tot hun individuele vragen. Ze hebben kunstwerken gemaakt, geïnspireerd door Rasmus Myrup, voor hun eigen salon: Le Salon des Dualités.

De eindpresentatie is op 14 maart, van 18:00 tot 21:00 uur, in de achterruimte in de Boekhorststraat 127.

Deelnemende studenten: Alegria, Anneke, Leila, Liliana, Luke, Manon, Mara-Crina, Owen, en Paige.

Onderwijs- en programmaleider: Délé Oriogun.

Info

Over

Rasmus Myrup (Kopenhagen, 1991) is een Deense kunstenaar die met zijn werk probeert te onderzoeken hoe vormbaar de ervaring van het mens-zijn is – en hoe vatbaar die is; in het ergste geval voor manipulatie en in het beste geval voor verandering. Geworteld in onze verbondenheid met de natuur, onderzoekt Myrup de grote verhalen over het bestaan, de evolutie en de geschiedenis van de mensheid door de lens van kleine, persoonlijke en intieme emoties. Door middel van zijn sculpturen, installaties en tekeningen probeert hij andere tijden, levensvormen en werelden te begrijpen – en op die manier kan alles, van Neanderthalers tot bomen of folklore, nieuwe perspectieven bieden op ons begrip van dood, seks en macht.

Zijn recente solotentoonstellingen zijn onder andere bij Precoming in O – Overgaden (DK), Vertreibzeit in Kunstverein Göttingen (DE) en Slut [The End] bij Jack Barrett (US).

Deel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Gerelateerd