We zijn momenteel gesloten.We zijn weer open op vrijdag 3/6 om 19:00

You have

items in your cart

Mohsin Shafi

Mohsin Shafi

:

01/10/2021 –
– 15/12
15/12/2021

Shafi werkte in de herfst van 2021 in Den Haag om romantiek, conventie en migratie te verkennen, met verlangen naar een decor van eindeloze tulpen en een confrontatie in zijn nostalgie over liefde.

Shafi’s werk is geankerd in de Zuid-Aziatische identiteit en de onderlinge relaties met nationale, culturele, spirituele en religieuze interpretaties daarop. Met de aanpak van ‘art-as-therapy’ wil Shafi met zijn werken de waarde van radicale empathie benadrukken, en combineert hij tragedie, tederheid en humor.

Shafi gebruikte de residentie in Nederland als een middel om conventionele en onconventionele ideeën over kwetsbaarheid, bespiegeling en vooral romantiek te verkennen. Met genderpolitiek en ideeën van radicale empathie als kader, put de kunstenaar uit de vage grenzen tussen fictie en non-fictie, satire en verlangens, bekentenis en kritische betrokkenheid door bepaalde Zuid-Aziatische narratieven een nieuwe beeldtaal te geven, voortbouwend op collectieve verledens en persoonlijke herinneringen.

Met behulp van Indiase klassieke cinema als plek voor dialoog voor dit residency-project, wil de kunstenaar zijn ervaringen met eenzaamheid en verliefdheid weerspiegelen in de tinten van machismo. Shafi’s kernideeën over romantiek kwamen voort uit Pakistaanse drama’s en overwegend Indiase films waarin held en heldin vaak afgebeeld worden tegen zeer romantische decors van weelderig groene landschappen en bloemen, met als hoogtepunt uitgebreide liedjes en choreografieën. Veel van deze scènes zijn opgenomen in Zwitserland en Nederland (in de Bollenstreek.) Met als gevolg een volksgeloof voor Zuid-Aziaten dat huwelijken in de hemel worden gesloten en een huwelijksreis in Nederland.

Info

Over Mohsin Shafi is een interdisciplinaire kunstenaar die woont en werkt in Lahore – Pakistan.

Deel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Gerelateerd