We zijn momenteel gesloten.We zijn weer open op zaterdag 24/2 om 13:00

You have

items in your cart

Mohsin Shafi

GUL-E-LALA: Exploring Love and Romance

:

01/10/2021 –
– 15/12
15/12/2021

Mohsin werkte in de herfst van 2021 in Den Haag om romantiek, conventies en migratie te onderzoeken, met op de achtergrond een verlangen naar eindeloze tulpenvelden en de confrontatie met zijn persoonlijke nostalgische gevoelens omtrent de liefde.

Shafi’s werk is geankerd in de Zuid-Aziatische identiteit en de onderlinge relaties met nationale, culturele, spirituele en religieuze interpretaties daarop. Met de aanpak van ‘art-as-therapy’ wil Mohsin met zijn werken de waarde van radicale empathie benadrukken, en combineert hij tragedie, tederheid en humor.

Tijdens zijn werkperiode in de 1646 residency onderzocht Mohsin conventionele en onconventionele ideeën van kwetsbaarheid, herinnering, en vooral van romantiek. In de context van genderpolitiek en ideeën van radicale empathie richt zijn werk zich op de vervaagde grenzen tussen fictie en non-fictie, satire en verlangen, bekentenis en kritische betrokkenheid bij het herzien van bepaalde Zuid-Aziatische narratieven. Daarbij borduurt hij voort op het collectieve verleden en persoonlijke herinneringen.

Met het gebruik van klassieke Indiaase film als vertrekpunt voor dialoog reflecteerde Mohsin op zijn ervaringen met eenzaamheid en verliefdheid in de schaduw van mannelijke trots. Mohsin’s kernideeën over romantiek kwamen voort uit Pakistaanse drama’s en overwegend Indiase films waarin held en heldin vaak afgebeeld worden tegen zeer romantische decors van weelderig groene landschappen en bloemen, met als hoogtepunt uitgebreide liedjes en choreografieën. Veel van deze scènes zijn opgenomen in Zwitserland en Nederland (in de Bollenstreek.) Met als gevolg een volksgeloof voor Zuid-Aziaten dat huwelijken in de hemel worden gesloten en een huwelijksreis in Nederland.

Info

Over

Mohsin Shafi is een interdisciplinaire kunstenaar die woont en werkt in Lahore – Pakistan. Zijn praktijk richt zich op zijn Zuid-Aziatische identiteit en de intersectionele relaties daarvan met zijn nationale, culturele, spirituele en religieuze overtuigingen. Met de aanpak van ‘art-as-therapy’ wil Mohsin met zijn werken de waarde van radicale empathie benadrukken, en combineert hij tragedie, tederheid en humor.

Deel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Gerelateerd