We zijn momenteel gesloten.We zijn weer open op donderdag 30/5 om 13:00

You have

items in your cart

Baha Görkem Yalım

MULCH SLEEP

:

11/11/2023 –
– 07/01
07/01/2024

Kan je door een roman wandelen? In de tentoonstelling Mulch Sleep introduceert Baha Görkem Yalım de tentoonstellingsroman, een vorm van schrijven zonder woorden.

Taal heeft een onmiskenbare invloed op onze perceptie. Het bepaalt de manier waarop wij naar de wereld kijken. Dominante verhalen gaan gepaard met een geschiedenis van onderdrukking, hiërarchie en ongelijkheid. Yalım gebruikt autofictie en slaap als tools om verzet te bieden aan deze overheersende verhalen. Hiermee vertelt Yalım een persoonlijk maar herkenbaar verhaal.

Mulch Sleep is een sluimerende tentoonstelling om bij weg te dromen. Een tussenwereld met sculpturen, video’s, geluiden en installaties die op poëtische wijze een gevoel van vervreemding, herkenning, comfort en steriliteit combineren.

Droom je ermee mee?

Info

Over Baha Görkem Yalım: Baha Görkem Yalım is beeldend kunstenaar en docent. Görkems kunstenaarspraktijk is multidisciplinair en wordt gedefinieerd door het doelbewust in beweging te zijn, waarbij Yalım weigert vast te houden aan één vorm of medium. Hun praktijk maakt gebruik van verschillende vormen zoals video, beeldhouwkunst en performance, die hen vaak met elkaar combineert. Yalım’s praktijk verkent thema’s die te maken hebben met kunstgeschiedenis, abstractie, objectheid en contaminatie als een vorm van samenwerking. Görkem onderzoekt deze concepten door de lens van arbeid en gender en roept daarbij vaak vragen op over ritueel, display en terugwijzingen. Görkem voltooide hun Bachelor in Fine Arts aan de Gerrit Rietveld Academie, Amsterdam, Honours in Art and Research aan de Gerrit Rietveld Academie en de Universiteit van Amsterdam, en de Master in Art Praxis aan het Dutch Art Institute (DAI). Hun werk was onlangs te zien in A Tale of a Tub, Rotterdam (2022), Nederland Fotomuseum, Rotterdam (2022), Kunstverein Amsterdam (2021), Protocinema, Istanbul (2021) en Kunstverein Stuttgart (2019).
Ondersteund door

Deel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Gerelateerd