We zijn momenteel gesloten.We zijn weer open op vrijdag 3/5 om 19:00

You have

items in your cart

Carmen Roca Igual & Eurowitch

1d Maria

een muzikale performance tijdens Museumnacht Den Haag

:

08/10/2022 –
– 30/11

Tijdens Museumnacht Den Haag was onze deur open voor een nachtelijk bezoekje aan de tentoonstelling en een muzikale performance door Eurowitch. Hij zong het nummer dat hij maakte voor Carmen Roca Igual’s nieuwste film ‘Clean Talk’, die te zien is in haar tentoonstelling ‘Tan lines from a Spiritual Retweet’ bij 1646.

In de film zien we een stel Spaanse vrouwen terwijl zij gefilmd worden door hun nichtje, die de scenes dirigeert. Het nichtje vraagt hen urenlang te schrobben en te roddelen, waarmee ze een fictief stuk orkestreert. Deze fictiviteit toont zichzelf in de film wanneer de vrouwen uit hun rol komen om te discussieren met het nichtje over de keuzes die zij maakt, waarmee de vierde wand doorbroken wordt.Clean Talk vermengd het verleden met de toekomst en verteld oude verhalen vanuit een hedendaags perspectief. In zijn performance tijdens Museumnacht, liet Eurowitch ons zijn auto-tune geluiden horen, die contrasteren met de traditionele Spaanse tonaliteit. Hij nam ons mee door een spectrum aan geluiden die te vinden zijn binnen de Latin muziek.

Eurowitch is een kunstenaar, DJ en singer-songwriter. In zijn muziek experimenteert hij met reggaeton, dancehall, trap, baile funk, en ‘sweaty global club beats’. Als Queer kunstenaar past hij daarbij niet altijd in een hokje. Belangrijk in zijn werk is de representatie van de LGBTQ+ gemeenschap in de urban muziekscene.

Info

Over Carmen Roca Igual: Carmen de la Roca (geb. 1998, Parijs FR) werkt met fotografie, film, performance en installatie en onderzoekt met haar werk het menselijke gedrag en de sociale ‘makeup’ die we opdoen in relatie tot nieuwe media. Haar werk combineert identiteit, technologie, empowerment en de rol van nieuwe media, maar ook het nastreven van communicatie, spiritualiteit en connectie, wat voor velen een zoektocht is. Carmen onderzoekt door middel van ervaringen via fictieve karakters haar eigen karakter en dilemma’s uit de samenleving.

Roca Igual studeerde in 2020 af aan de Koninklijke Academie van de Beeldende Kunsten in Den Haag. Haar werk was geselecteerd voor het #AmLatino Film Festival en was genomineerd voor de Young Talent Award tijdens de Dutch Design Week. Ze assisteerde kunstenaars en filmmakers Amalia Ulman en Pauline Curnier Jardin, en haar werk is eerder getoond in Amsterdam, Kopenhagen, Rijeka en Den Haag.

Deel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Gerelateerd