We zijn momenteel gesloten.We zijn weer open op donderdag 30/5 om 13:00

You have

items in your cart

Rasmus Myrup

Museumnacht Kids

:

16/03/2024 –
– 30/11

Denk je dat je vrienden zou kunnen worden met een oud mythologisch wezen?

Kom naar 1646 tijdens Museumnacht Kids voor een spannend avontuur, tussen de prachtige sculpturen van de kunstenaar Rasmus Myrup. Hij heeft een groep mythische wezens naar de tentoonstellingsruimte gebracht. Deze avond vol oude krachten en elementen uit de natuur, is een uitnodiging voor kinderen om op een interactieve en speelse manier met hun zintuigen en fantasie kunstwerken te ontmoeten.

Kinderen kunnen de materialen onderzoeken die voor sommige van de sculpturen zijn gebruikt, en ook deelnemen aan het spel wie is wie? Kunnen ze raden welk figuur bij welk verhaal hoort?
Daarnaast krijgen de kinderen de kans om hun creativiteit te uiten door op papier hun eigen feestelijke outfits te ontwerpen, geïnspireerd door de kostuums van Rasmus’s sculpturen.

Voor kaarten, klik hier.

Info

Over

Rasmus Myrup (Kopenhagen, 1991) is een Deense kunstenaar die met zijn werk probeert te onderzoeken hoe vormbaar de ervaring van het mens-zijn is – en hoe vatbaar die is; in het ergste geval voor manipulatie en in het beste geval voor verandering. Geworteld in onze verbondenheid met de natuur, onderzoekt Myrup de grote verhalen over het bestaan, de evolutie en de geschiedenis van de mensheid door de lens van kleine, persoonlijke en intieme emoties. Door middel van zijn sculpturen, installaties en tekeningen probeert hij andere tijden, levensvormen en werelden te begrijpen – en op die manier kan alles, van Neanderthalers tot bomen of folklore, nieuwe perspectieven bieden op ons begrip van dood, seks en macht.

Zijn recente solotentoonstellingen zijn onder andere bij Precoming in O – Overgaden (DK), Vertreibzeit in Kunstverein Göttingen (DE) en Slut [The End] bij Jack Barrett (US).

Links

Kaarten

Deel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Gerelateerd