We zijn momenteel gesloten.We zijn weer open op vrijdag 3/5 om 19:00

You have

items in your cart

Fermín Sales

Open Residency Studio

:

01/12/2023 –
– 30/11

Je bent van harte welkom tijdens onze Open Residency Studio op 1 december voor een kijkje in het werkproces van onze gastkunstenaar, Fermín Sales.

Tijdens zijn verblijf van twee maanden in 1646 werkt Fermín aan zijn project Kintos. Kintos biedt een kritische blik op de Spaanse traditie van de ‘Quintos’. Het ‘Quintos’ feest is een traditie die in de loop der jaren is ontstaan en in stand is gehouden. Het creëerde gemeenschappen en versterkte de banden tussen degenen die deel uitmaakten en uitmaken van deze rurale samenlevingen.

In de Open Residency Studio ben je welkom om Fermín’s kritische blik op videoarchieven, hun sociale implicaties en hedendaagse digitale beelden van het festival van de afgelopen veertig jaar te ervaren.

Kintos is een project van Fermín Sales, ontwikkeld in het kader van het Cultura Resident – Residency programma van het Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana. Deze internationale residentie is in samenwerking met Project Space 1646.

De Open Residency Studio vindt plaats tijdens HOOGTIJ, een avond waarop je van 19:00 tot 23:00 uur gratis een kunstroute door de Haagse binnenstad kunt doen en twintig kunstlocaties kunt verkennen.

Info

Over

Fermín Sales:

Fermín Sales Segarra (Albocàsser, 1990) is een audiovisuele kunstenaar gespecialiseerd in non-fictie. Zijn werk reflecteert op beeld, herinneringen en territorium.

Hij heeft een diploma in ‘Audiovisual Communication’ aan de Universitat Jaume I (Castelló) en een Master in ‘Theory and Practice of Creative Documentary’ aan de Universitat Autònoma (Barcelona). Het afstudeerwerk voor zijn masterstudie was de documentaire ‘El viatge Glauber’ (2014). Sinds 2015 maakt hij deel uit van HAMACA, een platform voor archivering en verspreiding van- en het leren over hedendaagse audiovisuele praktijken. In 2017 ontwikkelde hij het project ‘El Maestrat Filmat’ met de ondersteuning van Castelló’s gemeentesubsidie ‘Hábitat Artístico’. Als onderdeel van dit project ontwikkelde hij ook de interactieve documentaire ‘El Maestrat Filmat – La Memòria Rescatada’ (2019), alswel de documentaire ‘El Maestrat Filmat’ (2022) en de video installatie ‘Memories’ (2022). De installatie is aangekocht door de gemeente van Castelló en werd tentoongesteld bij de ECO Les Aules (Castelló) en in het ETNO, het Valenciaanse Museum van Etnologie. Recentelijk heeft Sales het multi-platform documentaire project ‘Territori de Trashumància’ (2021) geproduceerd, mede mogelijk gemaakt door IVC.

Deel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Gerelateerd