We zijn momenteel gesloten.We zijn weer open op donderdag 14/12 om 13:00

You have

items in your cart

Paul DD Smith

The Chiral Gate

:

20/01/2023 –
– 02/04
02/04/2023

Paul DD Smith’s solotentoonstelling The Chiral Gate nam de mysteries, angsten, sociale druk en ongelijkheden rondom reproductie onder de loep.

The Chiral Gate gaf het publiek een kijkje in een door de mens gemaakte wereld van vivariums en terrariums, waar dieren leven onder de controle van de mens en mensen God spelen.

In Paul’s tentoonstelling maakten we kennis met een verzameling sluipende en kruipende wezens, die in staat zijn zowel hun partner te bevruchten als zelf kinderen te baren. In zijn schilderijen, installaties en sculpturen verbindt Paul ideeën gerelateerd aan aseksuele reproductie en hermafroditisme met ornament en symbolisme vanuit de Christelijke mythologie. Zo zet Paul’s werk aan tot nadenken over seksualiteit, gender en macht, om nieuwe manieren van kijken te vinden.

Deze tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door Kinderhook & Caracas en IFA Institut für Auslandsbeziehungen.

Info

Over Paul DD Smith:

Paul houdt zich bezig met handwerk zoals keramiek, het schilderen van zijde, borduren en prentkunst. Hij benaderd zijn artistieke praktijk op een manier die doet denken aan de haptische benaderingen van Jugendstil en de Arts and Crafts beweging, waarbij het ornament vaak de functie van een object overstijgt. Smith ziet daarbij het ornament als iets dat verschillende erotische krachten samenbindt. In zijn werk toont hij figuren die bedekt en ingekaderd worden door patronen en ornamenten, waarbij hij de ‘gaze’ leid en tegelijkertijd een op een omweg stuurt.

Paul DD Smith woont en werkt in Berlijn. Hij haalde zijn Master’s diploma aan de HFBK in Hamburg (in de klas van Jutta Koether), behaalde een Bachelor diploma aan de Leeds Metropolitan University en een Bachelor diploma in Kunst en Engelse Literatuur aan de Sussex University. In 2020 ontving Smith een beurs van Kulturprojekte in Berlijn; hij was genomineerd voor de Hiscox Kunst Preis (2017) en deed mee aan het residency programma van het Künstlerhaus Vorwerkstift in Hamburg (2016), waarna hij de beurs van het HFBK Hamburg Freundeskreis ontving. Hij stelde zijn werk tentoon bij Misc. Athens, Athene (2021); Stroboskop, Warschau (2021); CK Offspace, Leipzig (2020); Kinderhook & Caracas, Berlijn (2020); ACUD Macht Neu, Berlijn (2020); ChertLüdde, Berlijn (2019); Kunstverein Tiergarten, Berlijn (2019); Galerie Genscher, Hamburg (2019); Real Positive, Keulen (2016); Electrohaus, Hamburg (2016) en PSL (Project Space Leeds), Leeds (2012).

Links
Ondersteund door

Deel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Gerelateerd