We zijn momenteel open.We're currently open until 18:00

You have

items in your cart

Mohsin Shafi

presentatie tijdens een diner

:

17/11/2021 –
– 30/11

Op woensdag 17 november organiseerde kunstenaar in residentie Mohsin Shafi een diner voor onze gasten, waarbij hij de resultaten deelde van zijn onderzoek naar verlangen en behoren, tegen een achtergrond van eindeloze tulpen en nostalgie naar romantiek.

Door gebruik van klassieke Indiase cinema als middel voor dialoog reflecteert Shafi tijdens zijn residentie bij 1646 op persoonlijke ervaringen met verliefdheid en eenzaamheid, gepaard met een vleugje bittere realiteit die hedendaagse relaties vaak met zich dragen. Dit in tegenstelling tot de kern van zijn vertrekpunt, die betrekking heeft op romantiek uit het collectieve verleden en persoonlijke herinneringen. Shafi’s vertrekpunt voor zijn residentie in Nederland komt van Indiase films uit de jaren ‘80 en ‘90, waarbij held en heldin beiden getoond worden tegen een zeer romantische achtergrond met weelderig groen landschap, gevuld met bloemen, samen zingend en dansend middels uitgebreide choreografieën.

Sinds September onderzoekt Shafi de conventionele en onconventionele ideeën van herinnering, kwetsbaarheid en verwachting in en van de liefde. Zijn teksten die tijdens de residentie gemaakt zijn putten uit de vervaagde begrenzing tussen fictie en non-fictie, satire en verlangen, bekentenis en kritische betrokkenheid.

Info

Over

Mohsin Shafi is een interdisciplinaire kunstenaar die woont en werkt in Lahore – Pakistan. Zijn praktijk richt zich op zijn Zuid-Aziatische identiteit en de intersectionele relaties daarvan met zijn nationale, culturele, spirituele en religieuze overtuigingen. Met de aanpak van ‘art-as-therapy’ wil Mohsin met zijn werken de waarde van radicale empathie benadrukken, en combineert hij tragedie, tederheid en humor.

Deel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Gerelateerd