We zijn momenteel gesloten.We zijn weer open op vrijdag 3/5 om 19:00

You have

items in your cart

Ketaki Sarpotdar

Public Artist in Residency Event

:

19/10/2023 –
– 21/10
21/10/2023
Ketaki Painting

Van 19 tot 21 oktober nodigen we je graag uit om de inspiratie en het onderzoek van onze kunstenaar in residentie, Ketaki Sarpotdar, te ervaren.

Tijdens twee maanden verblijf bij 1646 heeft Ketaki een nieuwe collectie tekeningen gemaakt, die ze tijdens haar presentatie zal onthullen. Het evenement biedt ook de mogelijkheid om Ketaki’s kunst en haar sociaal-politieke context beter te begrijpen.

Als onderzoek voor haar nieuwe werk onderzocht Ketaki politieke cartoons in de collecties van Nederlandse instellingen. Het onderzoek van de kritische tekeningen gaf haar een uniek perspectief op de Nederlandse politiek aan het eind van de 19e en 20e eeuw. Sarpotdar komt uit India, waar illustraties zoals deze niet goed behouden zijn vanwege hun politieke inhoud.

Tijdens deze drie dagen krijg je de kans om dieper in te gaan op Ketaki’s nieuwe werk en creatieve proces, inclusief de documentatie van eerdere werken, persoonlijke dagboeken en informatieve boekjes die waardevolle inzichten geven in haar artistieke proces.
Daarnaast kun je een kijkje nemen in de ontwikkeling van haar doorlopende grafische boek Under the Shadow.

Op 19 oktober openen we de deuren voor iedereen van 19:00 tot 21:00 voor de opening van haar presentatie.
Je bent ook welkom om Ketaki’s artistieke praktijk te verkennen op de 20e en 21e van 13:00 tot 18:00 uur.

De presentatie is gecureerd door Joana Moedas en Tom Polleau.

Info

Over

Ketaki Sarpotdar:

Ketaki Deepak Sarpotdar woont en werkt in Baroda, India. Haar kunstpraktijk richt zich vooral op tekenen en etsen. In haar werk onderzoekt Sarpotdar menselijke reacties op sociale- of politieke situaties en de psychologie erachter. Om de menselijke psychologie te analyseren, haalt Sarpotdar voor haar werk veel inspiratie uit literaire stukken, korte verhalen en soms poëzie en volksverhalen, die vaak fungeren als spiegel voor de samenleving. Met haar werk heeft Sarpotdar als doel om polariteiten te overstijgen; om tussen het zwarte en het witte in te zitten; om zichzelf in het middenpunt te plaatsen van waarheid en onwaarheid, of goed en fout.

Sarpotdar haalde haar diploma Fine Arts in tekenen en schilderen van de L.S.Raheja School van de Kunsten, Mumbai in 2014 en behaalde een Post Graduate diploma in beeldende kunst aan de Graphics Department van de M.S. Universiteit, Baroda in 2018. Ze toonde haar werk bij onder andere Latitude 28 (New Delhi, IN), TAP India, M.S.University Faculty of Fine Arts (Baroda, IN), Aspinwall House (Kochi, IN), Lalit Kalia (New Delhi, IN) Mini print Biennale (Boekarest, RO), Gandhara Art Gallery (Kolkata, IN), Shanthiroad Art Residency and Gallery (Bangalore, IN), Gallery White (Baroda, IN), Galerie Mirchadani + Steinruecke (Mumbai, IN), Shridharani Gallery (New Delhi, IN), Bikaner House (New Delhi, IN), Amdavadni Gufa Gallery (Ahmedabad, IN), Nine Fish Gallery Art Fair (Mumbai, IN) en Shimeesha Art Studio (Gujarat, IN).

Deel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Gerelateerd