We zijn momenteel gesloten.We zijn weer open op donderdag 9/2 om 13:00

You have

items in your cart

Bogdan Seredyak

RECONFIGURED/CITY

De reconstructie van architectuur na tijden van conflict

:

01/06/2022 –
– 31/07
31/07/2022

Bodgan’s onderzoek naar de reconstructie van architectuur door middel van behoud, maar zonder vernietiging van littekens, wordt voortgezet tijdens zijn zomerresidentie bij 1646 in Den Haag.

Door middel van toegepaste design, ruimtelijke installaties en andere interventies die voortkomen uit verschillende stedelijke- en sociaalwetenschappelijke onderzoeken bevraagt Bogdan de norm en onderzoekt hij het reactievermogen en de veranderlijkheid van verschillende omgevingen.

Tijdens zijn residentie periode bij 1646 neemt Bogdan een duik in de veranderlijkheid van architectuur: in hoe het ons collectieve geheugen vormt, maar het soms ook in gevaar brengt. Door architectuur als conflict te benaderen, ziet hij de noodzaak een radicale verandering door te brengen in hoe we een nieuwe realiteit construeren vanuit wat ooit vernietigd is. In RECONFIGURED/CITY, onderzoekt Bogdan hoe je het oude kan herzien en veranderen juist door het permanente litteken te behouden. Om op die manier de herinnering levendig te houden, terwijl ook ruimte geboden wordt om met de tijd mee te gaan, te groeien, en te evolueren.

RECONFIGURED/CITY legt zo alternatieve wijzen voor om om te gaan met de restanten van oorlog en conflict, en om te helen. Op kritische wijze bevraagt het de voorgaande manieren van ons omgaan met naoorlogse architectuur, waarbij het weglaten van littekens uit het verleden de norm vormde. Het project is een voorstelling van hoe behoud óók kan, in plaats van een gehele herbouwing van de stad terug naar zijn originele, vooroorlogse staat. Met zijn project hoopt Bogdan een transformatieve evolutie te bewerkstelligen, waarbij herinneren, leren en evolueren zonder vast blijven zitten in het moment van trauma de leidraad vormt.

Volgens Bogdan is deze visie toe te passen op zowel naoorlogse tijden als klimaatverandering of ruimtelijke aanpassingen die nodig zijn tijdens toekomstige pandemies, reagerend op de behoeftes in de respectievelijke tijd en ruimte.

Info

Over Bogdan Seredyak: Bogdan Seredyak (geb. 1988) is een Oekraïnse architect en kunstenaar. Door middel van toegepaste design, ruimtelijke installaties en andere interventies die voortkomen uit verschillende stedelijke- en sociaalwetenschappelijke onderzoeken bevraagt Bogdan de norm en onderzoekt hij het reactievermogen en de veranderlijkheid van verschillende omgevingen. Vanuit zijn liefde en passie voor design en de manier waarop het communiceert, verschuift Bogdan met zijn creatieve oog de grens wat betreft onze gebouwde omgeving. Bogdan studeerde af van het New Jersey Instituut van Technologie, aan de faculteit Architectuur en Design. Hij toonde zijn werk bij Greenpoint Gallery (Brooklyn, VS), Urban Ethnography Lab (Berlijn, DE), NDSM (Amsterdam, NL), The Mariupol Port of Cultures art museum (Mariupol, UA), Independent School for the City (Rotterdam, NL), onder anderen.

Deel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Gerelateerd