We zijn momenteel gesloten.We zijn weer open op vrijdag 3/5 om 19:00

You have

items in your cart

Su Hui-Yu

RESIDENCY

:

21/11/2022 –
– 09/12
09/12/2022

Su Hui-Yu werkte van begin november tot eind december in de 1646 residency studio ruimte!

Su Hui-Yu werkte van begin november tot eind december in de 1646 residency. In zijn werk gaat Su in op het verband tussen massamedia, popcultuur, herinneringen aan krijgsrecht en de postkoloniale geschiedenis van Taiwan en Oost-Azië.

Voorbeeld hiervan is zijn eerste solotentoonstelling in Nederland, The Cinema of Séance, die in 2021 plaatsvond bij 1646. Deze tentoonstelling hield zich bezig met taboes uit het verleden en het heden, en onderzocht het mechanisme van onderdrukking en bevrijding dat verbonden is met Taiwanese culturele waarden. Su onderzocht de grenzen van lichamen, seksualiteit en de verstrengeling van sociaal-politieke gedragingen en verboden. De kunstenaar maakte de weg vrij voor de mogelijkheid om de geschiedenis te herzien en het aan te vullen met een reflectieve praktijk, het “opnieuw filmen” van oude Taiwanese experimentele films.

Info

Over Su Hui-Yu: Su Hui-Yu is geboren in Taipei in 1976. Hij behaalde zijn MFA aan Taipei International University of the Arts in 2003 en is sindsdien actief als kunstenaar. Su maakte deel uit van gerenommeerde internationale film festivals, tentoonstellingen en kunstinstellingen, waaronder het IFFR (Rotterdam), OzAsia festival (Adelaide, AUS), de Videonale (Bonn, DE), PERFORMA (New York, VS), Wuzhen Contemporary Art Exhibition (CHN), MOCA Taipei (TW), Kaohsiung Museum of Fine Arts (TW), San Jose Museum of Art (USA), Herbert F. Johnson Museum of Art at Cornell University (USA), Casino Luxemburg – Forum d’art contemporain (LU), Bangkok Arts and Culture Center (TH) en Power Station of Art (Shanghai, CHN). In 2017 presenteerde IFFR Rotterdam een retrospectief van Su’s videowerk, en zijn video Super Taboo ging in première tijdens de Tiger Awards Competition for Short Films. Su deed ook mee aan de Tiger Short Competition in 2019 met The Glamorous Boys of Tang. Meer informatie op www.suhuiyu.com
Ondersteund door

Deel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Gerelateerd