We zijn momenteel gesloten.We zijn weer open op vrijdag 3/5 om 19:00

You have

items in your cart

Isadora Neves Marques

screening

:

23/11/2023 –
– 30/11

1646 presenteert de première van de video van Isadora Neves Marques YWY, Visions (2023). Naast dit bijzondere debuut krijg je ook de kans om de screening van de film Exterminator Seed (2017) te zien. YWY, Visions 2023 (13 minutes) is het laatste project in de reeks werken en teksten.

In eerdere films introduceerde Marques het personage Ywy, vertolkt door de inheemse activist Zahy Guajajara. Ywy werd een manier om verwachte rollen en voorstellingen over inheemsheid, gender, technologie, milieu en sciencefiction te compliceren.

Na het afronden van de eerste twee films vroeg Marques zich af: Wie is deze vrouw eigenlijk? Waar komt ze vandaan? Hoe spreekt ze zowel tot een westerse verbeelding van robots als tot het lokale levensonderhoud van de inheemse bevolking?

De tweede film die wordt getoond is Exterminator Seed, 2017 (28 minutes). In het werk wordt de kijker getoond hoe olie de Braziliaanse kust heeft vervuild.
Capivara, een arbeider op een booreiland, wordt geëvacueerd naar Rio de Janeiro, waar de lokale bevolking onwetend blijft van de naderende ramp. Ondanks het gevaar wil Capivara alleen maar terugkeren naar de offshore booreilanden. In de stad wordt hij geholpen door Ywy, een vrouw die hem overhaalt om naar haar thuisland in Mato Grosso do Sul te reizen op zoek naar werk op de monoculturele soja- en maïsplantages. Daar vertelt Ywy hem over de onvruchtbaarheid van zulke transgene planten en van een androïde zoals zij. Maar Capivara, een mens, is niet in staat om haar te begrijpen.

De première staat gepland voor donderdag 23 november. De deuren gaan open om 19:00 en de screening begint om 19:30.
De nieuwe videoYWY, Visionszal nog twee weken langer te zien zijn in de backspace aan de Boekhorststraat 127 tot en met 3 december.

De screening op 23/11 kost €3 en is inclusief een drankje.
Je kunt de tickets kopen via de volgende link: https://www.eventbrite.com/e/screening-isadora-neves-marques-tickets.

De première van het laatste videowerk van de serie YWY, Visions is verbonden met de tentoonstelling van Neves Marques die eind 2020 in 1646 te zien was, die medegecurateerd werd door Rosa Lleó en een samenwerking was met CA2M in Madrid.

Het nieuwe werk, YWY, Visions 2023, werd ondersteund door: Gemeente Den Haag, 1646 en is geproduceerd binnen het programma van de “la Caixa” Foundation, Support for Creation’18 Production.

Info

Ondersteund door

Deel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Gerelateerd