We zijn momenteel gesloten.We zijn weer open op vrijdag 3/5 om 19:00

You have

items in your cart

Simon Wald-Lasowski

Simon Wald-Lasowski

:

18/11/2021
19:00

De avond van 18 november vond een Background Evening plaats, samengesteld door Simon Wald-Lasowski. Met een informeel gesprek over zijn solotentoonstelling He saved the world from harmony, gevolgd door een selectie performances die de kunstenaar heeft gecureerd.

Whining Wailing Lashes, een performance van Raoni Muzho Saleh (1991), maakt ruimte voor sensueel rouwen. In deze ruimte weeft Lashes, Raoni’s drag-personage dat behoort tot de traditie van professionele rouwenden, een sonisch net van treurige kreten en uitzinnig jammerend gelach. In het gejammer van Lashes zit het bewijs van de liefde voor de verloren persoon of zaak. Het is het gekreun dat de scheuren in onze huid eert die valleien zijn geworden vol verlies, woede, verdriet en hysterische humor. Door de kleurrijke poppy aspecten van zijn werk heeft Wald-Lasowski zijn eigen persoonlijke ervaring van verdriet, verlies en dood verweven. Aangezien de publieke uiting en omhelzing van verdriet niet wordt aangemoedigd in westerse samenlevingen, is Muzho Saleh’s onderzoek naar kreunen in zijn vele vormen een diepe inspiratie voor Wald-Lasowski. Om samen een ruimte van rouw te activeren, nodigde Lashes de bezoekers uit om een naam van een verlorene mee te nemen.

De performance werd gevolgd door een poging het razende tempo waarmee de tijd verstrijkt te vertragen. Lyckle de Jong (1990) nam ons mee in een live ambient geluidservaring.

Info

Over Simon Wald-Lasowski (geb. 1980) verzamelt, bestudeert en bespot de iconografie van beelden, objecten en tekens die wijdverspreid zijn in de hedendaagse samenleving. Tegelijkertijd onthult zijn veelvormige praktijk een oprechte liefde voor smakeloze gadgets en obscene curiositeiten, die hij als een bezetene hamstert. De kunstenaar gebruikt objecten als personages in satirische, subversieve installaties die kijkers confronteren met absurde kwesties van het menselijke bestaan en met de enorme onderbuik van ons morbide consumentisme.

Deel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Gerelateerd