We zijn momenteel gesloten.We zijn weer open op vrijdag 6/9 om 19:00

You have

items in your cart

Carmen Roca Igual

Tan lines from a Spiritual Retweet

:

09/09/2022 –
– 23/10
23/10/2022

De tentoonstellingsruimte van 1646 veranderde in zijn geheel. Voor de tentoonstelling Tan lines from a Spiritual Retweet verwelkomde Carmen Roca Igual ons in haar vreemde maar vertrouwde wereld , die ons liet bevragen wat de connectie is tussen onze innerlijke en uiterlijke ervaringen. Onze dagelijkse levens smelten steeds meer samen met onze online aanwezigheid, en realiteiten lijken te vervagen. Hoe beïnvloeden de twee elkaar, en hoe verbinden ze?

“De gedigitaliseerde wereld maakt ons acteurs van ons uiterlijk, terwijl we ons mengen met de technologie. Gezichtsfilters, ‘deep fakes’ en plastische chirurgie zorgen ervoor dat we dichter dan ooit kunnen komen bij hoe we wensen te zijn”.

De mogelijkheid onszelf keer op keer opnieuw uit te vinden is constant aanwezig in een gedigitaliseerde wereld. Met twee nieuwe video installaties die te zien zijn in de tentoonstelling, onderzoekt Carmen wat het betekent om jezelf te leren kennen door te transformeren en verschillende maskers en persona’s uit te proberen. Oma’s die een selfie nemen, kinderen die de was van hun ouders ophangen, werkende vrouwen, en actrices die spelen dat ze bekeken worden.. Door middel van haar werk kijkt Carmen naar culturele fenomenen en mythes die gaan over identiteit, realiteit, verhaalvertelling, geroddel en representatie. Daarbij worden we uitgenodigd verandering te omarmen en te zien als een kans om onszelf te ontdekken.

Bezoekers die niet konden wachten op de ontdekkingstocht konden hun eigen TikTok video maken en een van de scenes uit Carmen’s film ‘Apatía y Devoción’ recreëren met de sound-filter van de video.

Info

Over Carmen Roca Igual: Carmen de la Roca (geb. 1998, Parijs FR) werkt met fotografie, film, performance en installatie en onderzoekt met haar werk het menselijke gedrag en de sociale ‘makeup’ die we opdoen in relatie tot nieuwe media. Haar werk combineert identiteit, technologie, empowerment en de rol van nieuwe media, maar ook het nastreven van communicatie, spiritualiteit en connectie, wat voor velen een zoektocht is. Carmen onderzoekt door middel van ervaringen via fictieve karakters haar eigen karakter en dilemma’s uit de samenleving.

Roca Igual studeerde in 2020 af aan de Koninklijke Academie van de Beeldende Kunsten in Den Haag. Haar werk was geselecteerd voor het #AmLatino Film Festival en was genomineerd voor de Young Talent Award tijdens de Dutch Design Week. Ze assisteerde kunstenaars en filmmakers Amalia Ulman en Pauline Curnier Jardin, en haar werk is eerder getoond in Amsterdam, Kopenhagen, Rijeka en Den Haag.

Links

Deel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Gerelateerd