We zijn momenteel gesloten.We zijn weer open op donderdag 12/9 om 13:00

You have

items in your cart

Fabas

The Hague Contemporary Art Weekend

:

29/06/2024 –
– 30/11

Voor het The Hague Contemporary Art Weekend nodigde 1646 het kunstenaarsduo Fabas uit om twee evenementen in hun tuin te organiseren. Deze bijeenkomsten brachten mensen samen door middel van eten en semi-absurde speelse rituelen. De bezoekers beleefden twee verschillende eetbare installaties die speelse structuren en tentaculaire keramiek combineerden, allemaal gerangschikt rond een centrale tafel waar iedereen was uitgenodigd om samen te komen.

De installaties nodigen je uit om na te denken over wat een maaltijd is en kan zijn; het voedsel dat wordt geconsumeerd, evenals de tijd die samen wordt doorgebracht, de manier waarop het je mond bereikt, hoe het is gegroeid en vervolgens bereid, hoe elke hap je doet voelen, en de herinneringen die het je kan geven. Uiteindelijk kan de maaltijd meer zijn dan de som der delen. Door een onorthodox ingrediënt toe te voegen, kan de meest saaie sandwich veranderen en tastbare magie creëren.

Op 29 juni konden bezoekers een ongebruikelijke sandwichbar ervaren. Een installatie moedigde hen aan om te zoeken naar toppings, nodigde uit om te experimenteren met verhoudingen en benadrukte de ceremonie van het samenstellen.

Op 30 juni werden de gasten verwelkomd door een landschap gemaakt van cake en koekjes – een tafereel dat ze moesten vernietigen en opnieuw opbouwen om van de zoete smaken te kunnen genieten!

Beide evenementen vonden plaats van 15:00 tot 18:00 uur.

Info

Over

Fabas, een duo bestaand uit de kunstenaars Alejandra López en Lena Longefay, onderzoekt het maken en delen van voedsel als een artistieke praktijk. Samen creëren ze eetbare installaties die vreugde brengen in momenten van samenzijn, en volgen ze een verlangen om intimiteit, plezier en nieuwsgierigheid te stimuleren over het voedsel dat we eten, de manier waarop het ons bereikt en het effect dat het heeft op onze geest en lichaam. Fabas laat zich leiden door slow cooking en fermentatietechnieken, zowel praktisch als metaforisch, en is zeer geïnteresseerd in de complexe samenwerking tussen meerdere soorten die betrokken zijn bij het maken van voedsel.

Momenteel breiden ze hun onderzoek uit naar ecofeministische geschiedenissen en vertellingen over voedsel en het dagelijks leven.

Deel

Delen op facebook
Delen op twitter
Delen op whatsapp
Delen op email

Gerelateerd