We zijn momenteel gesloten.We zijn weer open op donderdag 9/2 om 13:00

You have

items in your cart

Karlos Gil

Timefall

:

11/11/2022 –
– 18/12
18/12/2022

Het terrein van goden en monsters; van geboorte en begraving, daar waar het buitengewone zich voordoet. Donker, gevaarlijk en geïsoleerd. Grotten zijn plekken van zowel heilige als aardse visioenen en ervaringen. Tegenwoordig zijn ze de thuisbasis voor data farms, zadenbanken, communicatie kabels en schuilkelders.

Met zijn eerste solotentoonstelling in Nederland genaamd Timefall, verandert Karlos Gil de ruimte van 1646 in een grot, losgezongen van de conventies van tijd. Voor zijn wandkleden, sculptuur en videowerk eigent Karlos zich industriële productiemethoden uit het verleden en het heden opnieuw toe, gecombineerd met fictieve elementen om zo beelden te scheppen voor onze mogelijke toekomst.

In deze diepe krochten van een verloren samenleving, waar apocalyptische landschappen het podium vormen voor een menssoort die is geëvolueerd vanuit een wereld met bedreigd klimaat, nodigt Timefall ons uit ons bewust te zijn over de kracht en potentie die science fiction en film hebben. Met een bewustzijn over hoe zij ons idee van het verleden en ons beeld van de toekomst beïnvloeden, kunnen we de toekomst met beide handen aanpakken.

Let op: de video in de achterruimte van de tentoonstelling bevat flitsende lichten.

Deze tentoonstelling is gemaakt in samenwerking met Museo Centro de Arte Dos de Mayo (CA2M) Madrid.

Info

Over Karlos Gil: Met zijn schilderwerk, sculpturen en installaties adresseert Karlos Gil (geb. 1984, Talavera ES) de fundamentele vragen over wat het is om mens te zijn in deze tijd. Zijn meest recente projecten reflecteren op de relatie tussen technologische ontwikkeling en de principes van de natuur, waarmee hij de grens tussen het organische en het artificiële, het natuurlijke en het industriële vervaagd. Karlos Gil studeerde aan de School of Visuals Arts in New York en aan de faculteiten beeldende kunst in Lissabon en Madrid, waar hij in 2016 zijn PhD toegekend kreeg. Zijn werk toonde hij op verscheidene internationale tentoonstellingen, zoals bij Centre Pompidou, Parijs; HKW, Berlijn; Kunstinstituut Melly, Rotterdam; NTU CCA, Singapore, Gasworks, Londen; Fondazione Baruchello, Rome; CRAC–Montbeliard; Galeria Luisa Strina, Sao Paulo; MARCO, Vigo; CA2M, Madrid. Karlos participeerde aan de III Moscow International Biennale (2012) en Ars Electronica (Linz, Oostenrijk) in 2020.
Ondersteund door

Deel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Gerelateerd