We zijn momenteel gesloten.We zijn weer open op vrijdag 3/5 om 19:00

You have

items in your cart

Ketaki Sarpotdar

Under the shadow

:

18/08/2023 –
– 18/10
18/10/2023
Drawing by artist Ketaki Sarpotdar, showing five human figures with lizard heads, each standing in front of a microphone, singing.

1646 is verheugd aan te kondigen dat vanuit de jaarlijke Residency open call kunstenaar Ketaki Sarpotdar en haar project Under the shadowgeselecteerd zijn! Ketaki zal van augustus tot oktober 2023 in Den Haag zijn om aan haar project te werken.

Voor haar residency in Den Haag zal Ketaki verder werken aan haar lopende boek project Under the shadow. Het project is voortgekomen uit Covid19 ervaringen, waarbij Ketaki de onverwachte komst van een langzaam verspreidende pandemie onderzoekt. Daarbij richt ze zich op hoe het gebrek aan kennis van omgaan met zo’n unieke situatie voorheen verborgen gedachtes, meningen en emoties naar buiten bracht. Het boek duikt in deze reeks van menselijke condities en ontvankelijkheden om de menselijke psychologie te begrijpen.

In Nederland doet Ketaki onderzoek naar cartoons die grieppandemieën uit 1918 en andere perioden vóór COVID-19 uitbeelden. Deze illustraties geven een uniek inzicht in de Nederlandse politiek en politieke ervaringen van de late negentiende en de eerste helft van de twintigste eeuw.

“…in India waar ik vandaan kom, is dergelijke kunst [political cartoons] erg moeilijk te bewaren binnen een institutionele context vanwege de politiek geladen inhoud.” — Ketaki Sarpotdar

Ketaki is geïnteresseerd in hoe de samenleving omgaat met misinformatie en socio-politieke onrust tijdens crises. Haar onderzoekt toont het belang van politieke thema’s van een eeuw geleden en hoe die vandaag de dag nog steeds relevant kunnen zijn.

Info

Over

Ketaki Sarpotdar:

Ketaki Deepak Sarpotdar woont en werkt in Baroda, India. Haar kunstpraktijk richt zich vooral op tekenen en etsen. In haar werk onderzoekt Sarpotdar menselijke reacties op sociale- of politieke situaties en de psychologie erachter. Om de menselijke psychologie te analyseren, haalt Sarpotdar voor haar werk veel inspiratie uit literaire stukken, korte verhalen en soms poëzie en volksverhalen, die vaak fungeren als spiegel voor de samenleving. Met haar werk heeft Sarpotdar als doel om polariteiten te overstijgen; om tussen het zwarte en het witte in te zitten; om zichzelf in het middenpunt te plaatsen van waarheid en onwaarheid, of goed en fout.

Sarpotdar haalde haar diploma Fine Arts in tekenen en schilderen van de L.S.Raheja School van de Kunsten, Mumbai in 2014 en behaalde een Post Graduate diploma in beeldende kunst aan de Graphics Department van de M.S. Universiteit, Baroda in 2018. Ze toonde haar werk bij onder andere Latitude 28 (New Delhi, IN), TAP India, M.S.University Faculty of Fine Arts (Baroda, IN), Aspinwall House (Kochi, IN), Lalit Kalia (New Delhi, IN) Mini print Biennale (Boekarest, RO), Gandhara Art Gallery (Kolkata, IN), Shanthiroad Art Residency and Gallery (Bangalore, IN), Gallery White (Baroda, IN), Galerie Mirchadani + Steinruecke (Mumbai, IN), Shridharani Gallery (New Delhi, IN), Bikaner House (New Delhi, IN), Amdavadni Gufa Gallery (Ahmedabad, IN), Nine Fish Gallery Art Fair (Mumbai, IN) en Shimeesha Art Studio (Gujarat, IN).

Deel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Gerelateerd