We zijn momenteel gesloten.We zijn weer open op vrijdag 3/5 om 19:00

You have

items in your cart

Simon Wald-Lasowski

He saved the world from harmony

Background Evening

18/11/2021

Een Background Evening, samengesteld door Simon Wald-Lasowski, met een informele lezing over zijn solotentoonstelling ‘He saved the world from harmony’, gevolgd door een selectie van performances gecureerd door de kunstenaar.

‘Whining Wailing Lashes’, een performance door Raoni Muzho Saleh (1991), omvat een ruimte van een sensuele soort rouw. In deze ruimte weeft Lashes, Raoni’s drag-personage dat behoort tot de traditie van professionele rouwenden, een sonisch net van treurige kreten en uitzinnig jammerend gelach. In het gejammer van Lashes zit het bewijs van de liefde voor de verloren persoon of zaak. Het is het gekreun dat de scheuren in onze huid eert die valleien zijn geworden vol verlies, woede, verdriet en hysterische humor. Door de kleurrijke poppy aspecten van zijn werk heeft Wald-Lasowski zijn eigen persoonlijke ervaring van verdriet, verlies en dood verweven. Aangezien de publieke uiting en omhelzing van verdriet niet wordt aangemoedigd in westerse samenlevingen, is Muzho Saleh’s onderzoek naar kreunen in zijn vele vormen een diepe inspiratie voor Wald-Lasowski. Om samen de ruimte van rouw te activeren vraagt Lashes de bezoekers een naam van iemand of iets dat hen dierbaar was met hen mee te dragen.

De performance werd opgevolgd door een poging de tijd te vertragen, wanneer Lyckle de Jong (1990) ons mee nam in een live ambient luistersessie.

Info

Over Simon Wald-Lasowski (geb. 1980) verzamelt, bestudeert en bespot de iconografie van beelden, objecten en tekens die wijdverspreid zijn in de hedendaagse samenleving. Tegelijkertijd onthult zijn veelvormige praktijk een oprechte liefde voor smakeloze gadgets en obscene curiositeiten, die hij als een bezetene hamstert. De kunstenaar gebruikt objecten als personages in satirische, subversieve installaties die kijkers confronteren met absurde kwesties van het menselijke bestaan en met de enorme onderbuik van ons morbide consumentisme.

Deel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Gerelateerd