We zijn momenteel gesloten.We zijn weer open op zondag 27/11 om 13:00

You have

items in your cart

Roee Rosen

Kafka for Kids

trailer

01/01/1970

Voor zijn solotentoonstelling bij 1646, toont kunstenaar, schrijver en filmmaker Roee Rosen (geb. 1963) zijn nieuwste film Kafka for Kids, met daarnaast zijn film The Dust Channel uit 2017.. Rosen’s praktijk onderzoekt de gangbare gedragsvormen die uit verlangen en structureel geweld voortvloeien. Dit doet hij met humor en poëzie.

De film Kafka for Kids, die als eerst getoond is voor de jury van de IFFR Tiger Competition, komt in de vorm van een muzikale pilot episode van een televisieserie waarin Kafka’s verhalen behapbaar gemaakt worden voor peuters. Met als hoofdrolspelers Franz Kafka’s kakkerlak genaamd Samsa, een speelgoed orkest, en de Brenger van Slecht Nieuws, toont de film de complexiteit van het opgroeien onder de militaire wet in de bezette gebieden. Hierbij komen bepaalde vragen op: op zowel emotioneel en denkbeeldig vlak, als op het vlak van legaliteit en politiek. Wat is een kind? En tot wanneer is een kind een kind?

Rosen’s film wordt getoond tijdens zijn solotentoonstelling Kafka for Kids and The Dust Channelbij 1646 van 11 februari tot 27 maart.

Info

Over Roee Rosen: Rosen (b. 1963) is een Israëlisch-Amerikaans kunstenaar, filmmaker en schrijver, wiens werk verschillende representaties van verlangen en structureel geweld onderzoekt. Hij staat bekend om zijn gelaagde en provocerende werk dat de grenzen tussen het verleden en het heden, documentaire en fictie, en politiek en erotiek betwist. Door middel van fictieve karakters en iconografische motieven en codes refereert de kunstenaar aan, en transformeert hij niet alleen de canon van de historische avant-garde, maar ook populaire media, politieke propaganda, en klassieke kinderverhalen.   Rosen’s werk is tentoongesteld bij het Film Festival Venetië (2011), Documenta 14 (2016), het Oberhausen Film Festival (2012), La Roche sur Yon festival (2013), en FICUNAM festival, Mexico City (2018), het Centre Pompidou, Parijs (2018), het Arts Project Centre, Dublin (2019), en Charlottenborg Kunsthal, Kopenhagen (2019). Zijn film Kafka for Kids is geselecteerd voor de Tiger Competition bij het International Film Festival Rotterdam (2022), en hij stelt zijn werk komend jaar tentoon bij het Kunstmuseum Luzern. Rosen ontving de Orizzonti award voor beste medium-length film (2011); kreeg speciale vermelding bij het Rome International Film Festival (2013); Beste film award bij het Bucharest International Experimental Film Festival (2014) en werd genomineerd voor de European Academy award (2011), naast ontvanger en genomineerde te zijn van verschillende andere awards. Rosen’s twee meest recente boeken werden gepubliceerd door Sternberg Press, en hij werkt op het moment aan een boek dat deels gepubliceerd wordt door Steirischer Herbst. Hij is een professor bij de Ha’Midrasha Faculty of Arts op het Beit Berl College en Bezalel Art Academy of Arts and Design in Israël.

Deel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Gerelateerd